Amazon brengt Handmade-platform naar Europa

Amazon brengt Handmade-platform naar Europa

Amazon heeft vandaag zijn platform voor handgemaakte artikelen, Handmade at Amazon, toegevoegd aan zijn websites in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Meteen 30.000 artikelen te koop

Het Amerikaanse internetwarenhuis lanceerde Handmade at Amazon een jaar geleden in de Verenigde Staten, als antwoord op het succesvolle Etsy. Bij de start pakte het platform meteen uit met zo’n 80.000 handgemaakte producten van een 5.000-tal ‘ambachtslui’. Intussen is het aanbod de kaap van de 500.000 producten al lang voorbij en is het aantal aanbieders zo goed als verdubbeld.

 

Tijd dus om ook de Europese markt te laten kennismaken met het fenomeen, moet CEO Jeff Bezos gedacht hebben. Al is ‘kennismaken’ een te groot woord, want grote concurrent Etsy is hier al langer actief, net als meer lokale spelers zoals het Duitse DaWanda en het (ondanks zijn Engelse naam) Franse Alittlemarket.

 

Handmade at Amazon gaat in Europa meteen van start met zo’n 30.000 artikelen: van sieraden over woonaccessoires en meubels tot keukenspullen en zelfs "kunst". Daarbij zitten ook al enkele tientallen producten van Belgische en Nederlandse makelij.