Amazon brengt Handmade-platform naar Europa

Amazon brengt Handmade-platform naar Europa

Amazon brengt Handmade-platform naar Europa

Amazon heeft vandaag zijn platform voor handgemaakte artikelen, Handmade at Amazon, toegevoegd aan zijn websites in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Meteen 30.000 artikelen te koop

Het Amerikaanse internetwarenhuis lanceerde Handmade at Amazon een jaar geleden in de Verenigde Staten, als antwoord op het succesvolle Etsy. Bij de start pakte het platform meteen uit met zo’n 80.000 handgemaakte producten van een 5.000-tal ‘ambachtslui’. Intussen is het aanbod de kaap van de 500.000 producten al lang voorbij en is het aantal aanbieders zo goed als verdubbeld.

 

Tijd dus om ook de Europese markt te laten kennismaken met het fenomeen, moet CEO Jeff Bezos gedacht hebben. Al is ‘kennismaken’ een te groot woord, want grote concurrent Etsy is hier al langer actief, net als meer lokale spelers zoals het Duitse DaWanda en het (ondanks zijn Engelse naam) Franse Alittlemarket.

 

Handmade at Amazon gaat in Europa meteen van start met zo’n 30.000 artikelen: van sieraden over woonaccessoires en meubels tot keukenspullen en zelfs "kunst". Daarbij zitten ook al enkele tientallen producten van Belgische en Nederlandse makelij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Opinie: Blockchain, de killer van de platformen

11/06/2018

Blockchain houdt bijzonder interessante mogelijkheden in voor retail. Het is echter niet alleen een hulpmiddel voor de retailer, het kan die ook gaan vervangen. Maakt blockchain banken en supermarkten overbodig?

HelloFresh nu ook naar Ahold Delhaize USA

06/06/2018

De maaltijdboxen van HelloFresh zijn nu ook in de Amerikaanse supermarkten van Ahold Delhaize te koop. Met maaltijdkits voor individuele gerechten denkt HelloFresh retailers nieuw leven in te blazen. 

Starbucks-topman neemt afscheid

05/06/2018

Howard Schultz, de man die Starbucks groot maakte, verlaat eind deze maand het bedrijf dat zich momenteel in woelig vaarwater bevindt. Het bericht is in de Verenigde Staten aanleiding voor geruchten over politieke ambities.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.