Amazon creëert dit jaar 15.000 nieuwe jobs in Europa | RetailDetail

Amazon creëert dit jaar 15.000 nieuwe jobs in Europa

Amazon creëert dit jaar 15.000 nieuwe jobs in Europa

Het Amerikaanse Amazon gaat dit jaar 15.000 nieuwe jobs creëren in Europa. Die banen zullen gespreid worden over verschillende landen: zo komen er 2.000 jobs in Duitsland, 1.500 in Frankrijk en zelfs 5.000 in het Verenigd Koninkrijk.

Uiteenlopende vacatures

Voor Amazon zal het alvast een recordaantal nieuwe banen betekenen in Europa. Het is daarbij op zoek naar heel wat verschillende mensen, gaande van taalkundigen tot softwareontwikkelaars en logistiekexperten. 2.000 van die nieuwe banen zullen gecreëerd worden in Duitsland, waardoor het totaal aantal werknemers daar stijgt naar 16.500. In Frankrijk komen er 1.500 nieuwe banen bij de huidige 4.000, maar de grootste groei komt in het Verenigd Koninkrijk: daar zal het aantal werknemers met 5.000 aangroeien naar 24.000.

 

Het grote aantal nieuwe jobs is te danken aan het feit dat Amazon in zowat al zijn segmenten sterk aan het groeien is: zo investeert Amazon nog altijd heel veel in het uitbouwen van een eigen logistiek netwerk. Naar eigen zeggen heeft het Amerikaanse bedrijf ondertussen al meer dan 100 vestigingen in Europa, gaande van logistieke centra tot een netwerk van onderzoeksafdelingen en datacenters.

 

Daarnaast wil Amazon met het groeiend aantal werknemers zijn klanten ook beter bedienen. Zo kunnen klanten in München en Berlijn momenteel hun bestellingen al dezelfde dag of zelfs binnen het uur geleverd krijgen. Ook online supermarkt Amazon Fresh vindt steeds meer zijn weg in Europa.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.