Amazon creëert dit jaar 15.000 nieuwe jobs in Europa

Amazon creëert dit jaar 15.000 nieuwe jobs in Europa

Het Amerikaanse Amazon gaat dit jaar 15.000 nieuwe jobs creëren in Europa. Die banen zullen gespreid worden over verschillende landen: zo komen er 2.000 jobs in Duitsland, 1.500 in Frankrijk en zelfs 5.000 in het Verenigd Koninkrijk.

Uiteenlopende vacatures

Voor Amazon zal het alvast een recordaantal nieuwe banen betekenen in Europa. Het is daarbij op zoek naar heel wat verschillende mensen, gaande van taalkundigen tot softwareontwikkelaars en logistiekexperten. 2.000 van die nieuwe banen zullen gecreëerd worden in Duitsland, waardoor het totaal aantal werknemers daar stijgt naar 16.500. In Frankrijk komen er 1.500 nieuwe banen bij de huidige 4.000, maar de grootste groei komt in het Verenigd Koninkrijk: daar zal het aantal werknemers met 5.000 aangroeien naar 24.000.

 

Het grote aantal nieuwe jobs is te danken aan het feit dat Amazon in zowat al zijn segmenten sterk aan het groeien is: zo investeert Amazon nog altijd heel veel in het uitbouwen van een eigen logistiek netwerk. Naar eigen zeggen heeft het Amerikaanse bedrijf ondertussen al meer dan 100 vestigingen in Europa, gaande van logistieke centra tot een netwerk van onderzoeksafdelingen en datacenters.

 

Daarnaast wil Amazon met het groeiend aantal werknemers zijn klanten ook beter bedienen. Zo kunnen klanten in München en Berlijn momenteel hun bestellingen al dezelfde dag of zelfs binnen het uur geleverd krijgen. Ook online supermarkt Amazon Fresh vindt steeds meer zijn weg in Europa.