Amazon denkt aan hyperloop voor same-day delivery | RetailDetail

Amazon denkt aan hyperloop voor same-day delivery

Amazon denkt aan hyperloop voor same-day delivery
Shutterstock

Amazon is een samenwerking aangegaan met Hyperloop One, om te testen of een hyperloop kan worden ingezet om producten te vervoeren voor same-day delivery. De hyperloop is een idee van Tesla-oprichter Elon Musk.

Buizenpost

Bij een hyperloop worden capsules op hoge snelheid door buizen onder erg lage luchtdruk vervoerd. Het concept is wat vergelijkbaar met buizenpost, waarbij kleine pakketjes door buizen worden vervoerd, maar dan op veel grotere schaal.

 

Amazon zou nu dus samen met het bedrijf Hyperloop One werken aan een concept waarbij dat idee ook daadwerkelijk in gebruik wordt genomen. Hyperloon One werkt al langer aan de commercialisering van transport via hyperloop, zowel voor producten als voor mensen. Met Amazon heeft het daarvoor een sterke partner in huis gehaald.

 

Hyperloop wil een systeem rond heel de wereld bouwen, waarmee het producten of mensen tegen een snelheid van 1.000 km/u kan vervoeren. De tocht van San Francisco naar Los Angeles, ongeveer 600 kilometer, maar een half uurtje in beslag nemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Opinie: Blockchain, de killer van de platformen

11/06/2018

Blockchain houdt bijzonder interessante mogelijkheden in voor retail. Het is echter niet alleen een hulpmiddel voor de retailer, het kan die ook gaan vervangen. Maakt blockchain banken en supermarkten overbodig?

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.