Amazon denkt aan hyperloop voor same-day delivery

Amazon denkt aan hyperloop voor same-day delivery

Amazon is een samenwerking aangegaan met Hyperloop One, om te testen of een hyperloop kan worden ingezet om producten te vervoeren voor same-day delivery. De hyperloop is een idee van Tesla-oprichter Elon Musk.

Buizenpost

Bij een hyperloop worden capsules op hoge snelheid door buizen onder erg lage luchtdruk vervoerd. Het concept is wat vergelijkbaar met buizenpost, waarbij kleine pakketjes door buizen worden vervoerd, maar dan op veel grotere schaal.

 

Amazon zou nu dus samen met het bedrijf Hyperloop One werken aan een concept waarbij dat idee ook daadwerkelijk in gebruik wordt genomen. Hyperloon One werkt al langer aan de commercialisering van transport via hyperloop, zowel voor producten als voor mensen. Met Amazon heeft het daarvoor een sterke partner in huis gehaald.

 

Hyperloop wil een systeem rond heel de wereld bouwen, waarmee het producten of mensen tegen een snelheid van 1.000 km/u kan vervoeren. De tocht van San Francisco naar Los Angeles, ongeveer 600 kilometer, maar een half uurtje in beslag nemen.