Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux | RetailDetail

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux
Shutterstock

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Alexa

De Echo en zijn verschillende varianten maken gebruik van de spraakassistent Alexa, die door Amazon werd ontwikkeld. Voorlopig is ze wel enkel beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Japans. Nederlandstalige klanten kunnen voor hun aankoop terecht op Amazon.de, terwijl de Franstalige consument zijn blik op Amazon.fr moet richten.

 

Naast de Echo wordt ook Amazon Music Unlimited gelanceerd in België en Nederland, weet De Tijd. Dat is de eigen Spotify van Amazon, die toegang geeft tot veertig miljoen nummers. De dienst kan niet toevallig eenvoudig bediend worden via de slimme luidsprekers van Amazon.

 

Met de lancering van de Echo en Amazon Music Unlimited zet Amazon een volgende stap in onze regio. Vorige maand lanceerde het bedrijf ook al de abonnementsformule Amazon Prime, waarmee bestellingen binnen 24 uur worden geleverd en die ook een eigen concurrent voor Netflix bevat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Opinie: Blockchain, de killer van de platformen

11/06/2018

Blockchain houdt bijzonder interessante mogelijkheden in voor retail. Het is echter niet alleen een hulpmiddel voor de retailer, het kan die ook gaan vervangen. Maakt blockchain banken en supermarkten overbodig?

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.