Amazon-klant wordt nu ook pakjesbezorger | RetailDetail

Amazon-klant wordt nu ook pakjesbezorger

Amazon-klant wordt nu ook pakjesbezorger

De Amerikaanse e-commercereus Amazon wil steeds efficiëntere en goedkopere manieren vinden om zijn pakjes bij de klant te krijgen. Binnenkort zet het daar misschien wel u en ik voor in.

Uber voor pakjes

Het is The Wall Street Journal die met het nieuws komt dat de online winkel een app 'On my Way' aan het ontwikkelen is waardoor het, in sommige gevallen, particulieren zal betalen om pakjes af te leveren in plaats van de klassieke koerierdiensten en postbodes.

 

Hoe het werkt? Amazon zou samenwerken met lokale retailers in stedelijke omgevingen om de pakjes te stockeren. Dat kan door ruimte te huren of te werken op basis van een prijs per pakje. Gewone consumenten zouden dan pakjes kunnen oppikken als ze in de buurt zijn, en ze dan afleveren op het adres van degene die het heeft aangekocht. Op die manier kan Amazon de kost voor het verzenden van de pakjes, vorig jaar nog met 31% toegenomen, beter beheersen.

 

Het idee doet heel erg denken aan Uber, die na zijn particuliere taxidiensten ook al met een soortgelijke dienst uitpakt - tot nu toe echter zonder het verhoopte succes. Amazon volgt hiermee ook ideeën waarmee Google en eBay eveneens experimenteren. In 2013 overwoog zelfs Wal-Mart, grote fysieke concurrent van Amazon, al om klanten in te zetten om pakjes te verdelen. Vraag is dus waarom Amazon de dienst binnenshuis zou uitwerken, eerder dan met een bestaand initiatief de handen in elkaar te slaan. Bij Amazon geeft men (voorlopig) echter geen commentaar op het bericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.