Amazon ontkent plannen voor eigen supermarktketen | RetailDetail

Amazon ontkent plannen voor eigen supermarktketen

Amazon ontkent plannen voor eigen supermarktketen

E-commercereus Amazon ontkent dat het bedrijf plannen heeft om in de toekomst een supermarktketen uit te bouwen met meer dan 2.000 filialen. Die geruchten waren opgedoken toen bekend werd dat Amazon gestart was met een testsupermarkt zonder kassa’s.

“Absoluut niet correct”

In een persbericht heeft Amazon nu echter bij monde van woordvoerster Pia Arthur laten weten dat die geruchten volledig uit de lucht gegrepen zijn. “Dat is absoluut niet correct. We hebben geen plannen om 2.000 filialen van wat dan ook te openen. We zijn nog volop aan het leren.” Meteen werd ook het idee dat Amazon van plan is om een grote winkel te openen die de mosterd zou halen bij discountketens zoals Aldi, met de grond gelijk gemaakt. Toch wordt verwacht dat Amazon in de toekomst niet langer zuiver via het internet zal werken.

 

“Dat Amazon geen ‘pure player’ zal blijven, lijkt wel duidelijk. Met het openen van pop-upwinkels, boekenwinkels en nu ook Amazon GO test de retailer verschillende formaten en concepten om te kijken wat werkt en wat niet”, aldus Stefan Van Rompaey van RetailDetail. “Sommige retailwatchers achten de kans groot dat Amazon een bestaande warenhuisketen zal overnemen om er op grotere schaal mee aan de slag te gaan. Dat lijkt zinvoller dan op eigen kracht 2.000 winkels te openen. Een veel genoemd doelwit is de Britse supermarktketen Morisson’s, die nu al nauw samenwerkt met Amazon.”

 

De geruchten voor de supermarktketen kwamen naar boven toen Amazon naar buiten kwam met Amazon GO, een eigen supermarkt die volledig werkt zonder kassa’s. De eerste versie daarvan is te vinden aan het hoofdkantoor van Amazon in Seattle en wordt al gebruikt door een aantal werknemers.

 

Het is bovendien niet de eerste keer dat er geruchten zijn rond een grote keten van Amazon. Eerder werd ook al gefluisterd dat het bedrijf plannen heeft om meer dan 400 boekwinkels te openen, maar ook dat gerucht werd snel ontkend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Eerste Nederlandse Amazon Prime Day op 16 en 17 juli

03/07/2018

Amazon organiseert zijn jaarlijkse Prime Day, met aanbiedingen voor Prime-leden, voor het eerst in Nederland. Anderhalve dag lang krijgen klanten toegang tot exclusieve kortingen en nieuwe productlanceringen.

Toch nog een tweede leven voor Toys "R" Us?

02/07/2018

Het doek is finaal gevallen over Toys "R" Us in de Verenigde Staten: alle winkels zijn er dicht en 30.000 medewerkers staan op straat. Toch hoopt de beroemde speelgoedketen nog op een toekomst.