Amazon op zoek naar winkelruimte in Londen

Amazon op zoek naar winkelruimte in Londen

Volgens bepaalde bronnen zou Amazon in Londen op zoek zijn naar winkelruimte, om er op termijn een supermarkt te openen. Het zou gaan over filialen van Amazon Go, de supermarkt zonder kassa waarvan Amazon er momenteel al één heeft in Seattle.

Uitgebreide versie Amazon Go

Voorlopig is het nog niet duidelijk hoeveel locaties Amazon op het oog heeft en wanneer de supermarkten de deuren zullen openen. Amazon wil voorlopig ook nog geen commentaar geven op de geruchten.

 

Daarnaast zou Amazon ook werken aan een grotere versie van Amazon Go, waarbij de boodschappen ook automatisch worden verpakt voor de klanten. De winkels kunnen een oppervlakte hebben van 1.000 tot 3.500 m², maar zouden toch maar een zestal werknemers vereisen. Omwille van het lage aantal werknemers, zou de winst van zo’n winkel ook exponentieel stijgen. De operationele winstmarges zouden hoger dan 20% kunnen zijn, terwijl het gemiddelde in de sector slechts 1,7 procent is.

 

Nog opvallend aan het nieuwe concept is dat de winkel over twee verdiepingen zou beschikken: de onderste verdieping zou ingericht zijn als een gewone winkel, terwijl op de eerste verdieping de producten worden verzameld door robots, waarna ze aan de uitgang worden klaargezet voor de klant. Voorlopig zijn er wel nog geen echte plannen om de winkel effectief te bouwen en Amazon ontkent zelfs dat het idee bestaat.