Amazon werkt ook aan eigen muziekdienst

Amazon werkt ook aan eigen muziekdienst

Het Amerikaanse Amazon is van plan om in de nabije toekomst de strijd aan te gaan met Spotify, Apple Music en Google Play Music, want de online retailer maakt werk van een eigen streamingdienst voor muziek.

Totaalpakket

Momenteel zou Amazon nog de laatste details aan het regelen zijn met de platenlabels, om zo een concurrerende catalogus te kunnen voorleggen. Eind deze zomer of in de herfst moet de nieuwe dienst dan voor het grote publiek beschikbaar zijn. De kostprijs wordt 9,99 euro per maand, wat zowat de standaardprijs is bij de concurrentie.

 

Amazon hoopt bovendien dat de nieuwe muziekdienst de Echo interessanter zal maken bij het grote publiek. Die speaker maakt het voor gebruikers mogelijk om op het internet te zoeken of producten te bestellen door middel van voice commands. Ook de streamingdienst moet via de Echo bestuurd kunnen worden.

 

Amazon biedt momenteel al een beperkte muziekdienst aan via zijn Prime-abonnement, maar het beseft dat de service een belangrijk onderdeel is van het totaalpakket dat het voor zijn klanten wil creëren. Het is natuurlijk nog maar de vraag of er nog ruimte is op een markt waar al heel wat muziekdiensten met een gelijkaardig aanbod te vinden zijn.