Amazon wil tientallen nieuwe pop-ups openen

Amazon wil tientallen nieuwe pop-ups openen

Amazon wil tientallen nieuwe pop-ups openen

Amazon heeft plannen om zijn aanwezigheid in de fysieke retailwereld verder uit te breiden. Het wil daarom het komende jaar tientallen nieuwe pop-ups openen in winkelcentra verspreid over heel de Verenigde Staten.

Meer zichtbaarheid

In de pop-upwinkels toont de Amerikaanse e-tailer voornamelijk de eigen hardware, zoals de Kindle, de Fire-tablets en de Echo-luidsprekers. Daarnaast biedt het bedrijf er ook een aantal accessoires aan.

 

Amazon heeft momenteel 21 pop-upwinkels in de Verenigde Staten, met een oppervlakte van 28 tot 45 m². Aan het einde van vorig jaar had het nog maar zes pop-upwinkels, tegen het einde van dit jaar moet dat al oplopen tot dertig locaties en volgend jaar wil het bedrijf verder uitbreiden naar een honderdtal winkels.

 

Het grote doel van Amazon is niet om veel klanten naar die pop-ups te trekken en zo veel toestellen te verkopen, maar wel om extra klanten naar de webshop te lokken. De meeste toestellen die Amazon zelf op de markt brengt, zijn immers gemaakt om online winkelen eenvoudiger te maken. Bovendien zijn een aantal grote ketens, zoals Target en Walmart, gestopt met de verkoop van toestellen van Amazon, waardoor de zichtbaarheid flink gedaald was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Opinie: Blockchain, de killer van de platformen

11/06/2018

Blockchain houdt bijzonder interessante mogelijkheden in voor retail. Het is echter niet alleen een hulpmiddel voor de retailer, het kan die ook gaan vervangen. Maakt blockchain banken en supermarkten overbodig?

HelloFresh nu ook naar Ahold Delhaize USA

06/06/2018

De maaltijdboxen van HelloFresh zijn nu ook in de Amerikaanse supermarkten van Ahold Delhaize te koop. Met maaltijdkits voor individuele gerechten denkt HelloFresh retailers nieuw leven in te blazen. 

Starbucks-topman neemt afscheid

05/06/2018

Howard Schultz, de man die Starbucks groot maakte, verlaat eind deze maand het bedrijf dat zich momenteel in woelig vaarwater bevindt. Het bericht is in de Verenigde Staten aanleiding voor geruchten over politieke ambities.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.