Amazon zet stap naar fysieke winkels | RetailDetail

Amazon zet stap naar fysieke winkels

Amazon zet stap naar fysieke winkels

Amazon heeft in San Francisco een aantal pop-upwinkels geopend in winkelcentra. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse e-tailer op de proppen komt met een fysiek filiaal. De belangrijkste opzet is het promoten van de tablets en e-readers van Amazon.

'Volwaardige' fysieke vestiging niet voor 2015

Daarnaast kunnen klanten in de winkels ook eens bladeren doorheen de e-bookcatalogus van Amazon, om zo de voordelen van e-readers te ontdekken. De Kindle Paperwhite staat daarbij volledig in het centrum van de belangstelling.

 

De winkels krijgen momenteel nog geen definitieve plek en zullen na twee weken opnieuw verdwijnen. Amazon had ooit plannen om een fysieke vestiging te openen, zodra het distributiecentrum van de online retailer in Seattle was afgewerkt, maar voorlopig zijn die plannen nog niet uitgevoerd. Het zou voorlopig wachten zijn tot 2015 vooraleer er sprake zou zijn van een volwaardig stenen filiaal van Amazon.

 

De promotie voor de tablets en e-readers van Amazon zijn een reactie op de verhoogde concurrentie van andere retailers. Momenteel zijn de Kindle-producten enkel te vinden in vestigingen van Best Buy, nadat Target en Walmart de producten uit hun gamma haalden. Zij lanceerden kortgeleden een eigen lijn tablets en e-readers en wilden zo de concurrentie met Amazon uit de weg gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.