Amazon zet stap naar fysieke winkels

Amazon zet stap naar fysieke winkels

Amazon heeft in San Francisco een aantal pop-upwinkels geopend in winkelcentra. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse e-tailer op de proppen komt met een fysiek filiaal. De belangrijkste opzet is het promoten van de tablets en e-readers van Amazon.

'Volwaardige' fysieke vestiging niet voor 2015

Daarnaast kunnen klanten in de winkels ook eens bladeren doorheen de e-bookcatalogus van Amazon, om zo de voordelen van e-readers te ontdekken. De Kindle Paperwhite staat daarbij volledig in het centrum van de belangstelling.

 

De winkels krijgen momenteel nog geen definitieve plek en zullen na twee weken opnieuw verdwijnen. Amazon had ooit plannen om een fysieke vestiging te openen, zodra het distributiecentrum van de online retailer in Seattle was afgewerkt, maar voorlopig zijn die plannen nog niet uitgevoerd. Het zou voorlopig wachten zijn tot 2015 vooraleer er sprake zou zijn van een volwaardig stenen filiaal van Amazon.

 

De promotie voor de tablets en e-readers van Amazon zijn een reactie op de verhoogde concurrentie van andere retailers. Momenteel zijn de Kindle-producten enkel te vinden in vestigingen van Best Buy, nadat Target en Walmart de producten uit hun gamma haalden. Zij lanceerden kortgeleden een eigen lijn tablets en e-readers en wilden zo de concurrentie met Amazon uit de weg gaan.

Tags: