Amazon zet stap naar fysieke winkels | RetailDetail

Amazon zet stap naar fysieke winkels

Amazon zet stap naar fysieke winkels

Amazon heeft in San Francisco een aantal pop-upwinkels geopend in winkelcentra. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse e-tailer op de proppen komt met een fysiek filiaal. De belangrijkste opzet is het promoten van de tablets en e-readers van Amazon.

'Volwaardige' fysieke vestiging niet voor 2015

Daarnaast kunnen klanten in de winkels ook eens bladeren doorheen de e-bookcatalogus van Amazon, om zo de voordelen van e-readers te ontdekken. De Kindle Paperwhite staat daarbij volledig in het centrum van de belangstelling.

 

De winkels krijgen momenteel nog geen definitieve plek en zullen na twee weken opnieuw verdwijnen. Amazon had ooit plannen om een fysieke vestiging te openen, zodra het distributiecentrum van de online retailer in Seattle was afgewerkt, maar voorlopig zijn die plannen nog niet uitgevoerd. Het zou voorlopig wachten zijn tot 2015 vooraleer er sprake zou zijn van een volwaardig stenen filiaal van Amazon.

 

De promotie voor de tablets en e-readers van Amazon zijn een reactie op de verhoogde concurrentie van andere retailers. Momenteel zijn de Kindle-producten enkel te vinden in vestigingen van Best Buy, nadat Target en Walmart de producten uit hun gamma haalden. Zij lanceerden kortgeleden een eigen lijn tablets en e-readers en wilden zo de concurrentie met Amazon uit de weg gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.