Amazon.nl officieel van start | RetailDetail

Amazon.nl officieel van start

Amazon.nl officieel van start

Het was al geen geheim meer, maar sinds vandaag is het ook officieel zover: Amazon heeft in Nederland een eigen versie opgestart. Voorlopig houdt Amazon het wel beperkt en verkoopt de online retailer enkel e-books.

20.000 Nederlandse titels

Wie naar Amazon.nl surft, zal toegang krijgen tot meer dan 20.000 Nederlandse titels en een bibliotheek van meer dan 3 miljoen titels in andere talen - waarvan er 700.000 exclusief beschikbaar zijn voor Kindle.

 

"We zijn verheugd een webwinkel speciaal voor Nederlandse klanten te lanceren. Vanaf vandaag bieden we de complete Kindle-ervaring in het Nederlands aan." zegt vicepresident Jorrit van der Meulen.

 

"De nieuwe amazon.nl Kindle Store is op maat gemaakt voor Nederlandse klanten, met lokale bestsellers van en specifieke aanbevelingen voor de Nederlandse lezer, evenals veel titels van Nederlandse uitgeverijen en auteurs zoals Jan Siebelink, Hella Haasse en Herman Koch."

 

Ook direct publishing

Daarnaast biedt Amazon ook nog Kindle Direct Publishing aan, waarmee onafhankelijke schrijvers hun boeken kunnen aanbieden op de Nederlandse Amazon. Schrijvers kunnen daardoor tot 70 procent van hun eigen royalty's binnenhalen.

 

"Auteurs en uitgevers kunnen hun boeken nu beschikbaar stellen op een Nederlandse site voor lezers in Nederland, en in de rest van de wereld, en er ook nog meer aan gaan verdienen", aldus Van der Meulen. "Veel mensen hebben een verhaal dat ze willen vertellen, wij willen het hen graag gemakkelijk maken om hun boeken te delen met hun lezers."

 

De lancering van de Amazon.nl Kindle Store is het startschot van de grootste online retailer ter wereld in Nederland. Naar alle waarschijnlijkheid zal in de nabije toekomst het aanbod worden uitgebreid met het volledige assortiment producten en diensten van Amazon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.