Amazon.nl officieel van start

Amazon.nl officieel van start

Het was al geen geheim meer, maar sinds vandaag is het ook officieel zover: Amazon heeft in Nederland een eigen versie opgestart. Voorlopig houdt Amazon het wel beperkt en verkoopt de online retailer enkel e-books.

20.000 Nederlandse titels

Wie naar Amazon.nl surft, zal toegang krijgen tot meer dan 20.000 Nederlandse titels en een bibliotheek van meer dan 3 miljoen titels in andere talen - waarvan er 700.000 exclusief beschikbaar zijn voor Kindle.

 

"We zijn verheugd een webwinkel speciaal voor Nederlandse klanten te lanceren. Vanaf vandaag bieden we de complete Kindle-ervaring in het Nederlands aan." zegt vicepresident Jorrit van der Meulen.

 

"De nieuwe amazon.nl Kindle Store is op maat gemaakt voor Nederlandse klanten, met lokale bestsellers van en specifieke aanbevelingen voor de Nederlandse lezer, evenals veel titels van Nederlandse uitgeverijen en auteurs zoals Jan Siebelink, Hella Haasse en Herman Koch."

 

Ook direct publishing

Daarnaast biedt Amazon ook nog Kindle Direct Publishing aan, waarmee onafhankelijke schrijvers hun boeken kunnen aanbieden op de Nederlandse Amazon. Schrijvers kunnen daardoor tot 70 procent van hun eigen royalty's binnenhalen.

 

"Auteurs en uitgevers kunnen hun boeken nu beschikbaar stellen op een Nederlandse site voor lezers in Nederland, en in de rest van de wereld, en er ook nog meer aan gaan verdienen", aldus Van der Meulen. "Veel mensen hebben een verhaal dat ze willen vertellen, wij willen het hen graag gemakkelijk maken om hun boeken te delen met hun lezers."

 

De lancering van de Amazon.nl Kindle Store is het startschot van de grootste online retailer ter wereld in Nederland. Naar alle waarschijnlijkheid zal in de nabije toekomst het aanbod worden uitgebreid met het volledige assortiment producten en diensten van Amazon.

Tags: