Aparte webwinkels verdwijnen bij Coolblue | RetailDetail

Aparte webwinkels Coolblue verdwijnen

Aparte webwinkels Coolblue verdwijnen

Coolblue gaat in 2017 zijn bijna eindeloze reeks aparte webwinkels samenvoegen onder de koepel van het bedrijf. Verder verwacht het bedrijf ook de omzetkaap van 1 miljard te ronden en zegt het klaar te zijn voor internationale expansie.

2017 wordt belangrijk jaar

Momenteel bestaat Coolblue nog uit honderden aparte webwinkels, die allemaal hun specialiteit hebben, zoals pdashop.be, baardtrimmershop.nl en seniorentelefoonstore.be. De aparte webwinkels werden in het begin opgericht om klanten snel duidelijk te maken wat er verkocht werd bij Coolblue. “Bovendien heb je dan nog niet veel geld om in naamsbekendheid te investeren”, aldus oprichter Pieter Zwart aan het FD. De bedoeling is nu dat al die aparte winkels in de loop van volgend jaar ondergebracht worden bij Coolblue.nl en Coolblue.be.

 

Ondertussen is Coolblue uitgegroeid tot een bedrijf met een verwachte omzet (2017) van meer dan 1 miljard euro, acht fysieke winkels en een naamsbekendheid van meer dan 70%. Daarom wordt nu besloten om af te stappen van de aparte webwinkels. Voor de klant zal er uiteindelijk weinig veranderen, want die heeft momenteel al toegang tot de verschillende winkels via de hoofdpagina bij Coolblue.

 

Coolblue blijft ook werk maken van de stap naar het buitenland. Dat vraagt echter heel veel werk, zoals de vertaling van alle filmpjes en productomschrijvingen. “Het grootste deel van het werk ligt wel achter ons. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met verschillende wetgeving, verschillende betaalmethoden, verschillende assortimenten en met het inkopen op meerdere plaatsen”, aldus Zwart. Een concrete datum voor die expansie kwam er echter nog niet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.