"Belgische webwinkel Albert Heijn opent in maart" | RetailDetail

"Belgische webwinkel Albert Heijn opent in maart"

"Belgische webwinkel Albert Heijn opent in maart"

Supermarktketen Albert Heijn heeft gisteren de Belgische versie van zijn webshop online geplaatst. Wel kunnen er pas binnen enkele weken bestellingen gedaan worden.

Ook losse afhaalpunten

Voorlopig is er dan ook nog bijzonder weinig geweten over de invulling van de webwinkel. Wel zouden er afhaalpunten komen bij de winkels in Lokeren en Gent, en een losstaand afhaalpunt aan de Boomsesteenweg in Antwerpen. Dat moet alleszins blijken uit de zoekfunctie op ah.be.

 

Anders dan in Nederland zal Albert Heijn in België niet aan huis leveren. In Nederland vraagt Albert Heijn servicekosten tussen 0 en 3,50 euro. Als die prijzen ook in België worden gebruikt, dan is Albert Heijn daarmee goedkoper dan de andere grote supermarkten.

 

Ook de nieuwe klantenkaart van Albert Heijn zal zijn overstap maken naar België. Die biedt meer gepersonaliseerde informatie en kortingen dan de huidige versie, maar in Nederland waren er bij de lancering van die bonuskaart heel wat problemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.