Het Deense Bestseller neemt Miinto over | RetailDetail

Bestseller neemt Miinto over

Bestseller neemt Miinto over

Anders Holch Povlsen, de eigenaar van de Deense e-tailer Bestseller, heeft de Miinto Group overgenomen. Dat is een Deens online platform dat producten van ongeveer 20.000 modemerken verzamelt.

Meer bekendheid creëren

Hoeveel Povlsen investeert is niet helemaal duidelijk, maar hij krijgt wel de helft tot twee derde van alle aandelen in handen. Miinto zegt dat er wel niks zal veranderen aan de werking van de groep en dat het nieuwe geld vooral gebruikt zal worden om meer bekendheid te krijgen en om nieuwe digitale oplossingen te creëren.

 

“De investering van Anders Holch Povlsen staat ons toe om consumenten meer bekend te maken met ons merk en ons concept, dat gebaseerd is op lokaal online winkelen”, zegt CEO en medeoprichter Konrad A. Kierklo. “Met deze investering krijgen we nog meer mogelijkheden om consumenten een alternatief te bieden voor internationale online winkels.”

 

In juli van dit jaar namen RTL en Happy Investments ook al een minderheidsaandeel in Miinto. Die drie partijen werken ook al samen in een joint venture voor de Nederlandse versie van Miinto.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.