Bestseller neemt Miinto over

Bestseller neemt Miinto over

Anders Holch Povlsen, de eigenaar van de Deense e-tailer Bestseller, heeft de Miinto Group overgenomen. Dat is een Deens online platform dat producten van ongeveer 20.000 modemerken verzamelt.

Meer bekendheid creëren

Hoeveel Povlsen investeert is niet helemaal duidelijk, maar hij krijgt wel de helft tot twee derde van alle aandelen in handen. Miinto zegt dat er wel niks zal veranderen aan de werking van de groep en dat het nieuwe geld vooral gebruikt zal worden om meer bekendheid te krijgen en om nieuwe digitale oplossingen te creëren.

 

“De investering van Anders Holch Povlsen staat ons toe om consumenten meer bekend te maken met ons merk en ons concept, dat gebaseerd is op lokaal online winkelen”, zegt CEO en medeoprichter Konrad A. Kierklo. “Met deze investering krijgen we nog meer mogelijkheden om consumenten een alternatief te bieden voor internationale online winkels.”

 

In juli van dit jaar namen RTL en Happy Investments ook al een minderheidsaandeel in Miinto. Die drie partijen werken ook al samen in een joint venture voor de Nederlandse versie van Miinto.