Beveiliging van veel grote webwinkels toont zware gebreken | RetailDetail

Beveiliging van veel grote webwinkels toont zware gebreken

Beveiliging van veel grote webwinkels toont zware gebreken

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat maar liefst twee derde van de honderd grootste Nederlandse webwinkels veiligheidslekken heeft, in 38 procent van de gevallen gaat het zelf om ernstige veiligheidslekken.

Geen reactie op melding

In het onderzoek werden de webshops gecontroleerd op tien bekende en veel voorkomende lekken. Bij twee derde werd minstens één van de problemen vastgesteld en bij 38 procent werd een XSS-lek gevonden, waarmee kwaadwillenden gegevens als adressen, bestelinformatie of wachtwoorden van consumenten kunnen bemachtigen.

 

De Consumentenbond heeft ook alle webwinkels ingelicht over de lekken. Daarbij loste een aantal dat meteen de volgende dag op, maar de helft van de webwinkels reageerde zelfs niet op de melding. Ook de Thuiswinkel Waarborg was geen garantie voor veilig surfen: van de 81 winkels met het keurmerk was 35 procent ernstig lek. Thuiswinkel Waarborg heeft aangegeven druk bezig te zijn aan het verbeteren van de veiligheid bij zijn leden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.