Blokker opent nieuw e-fulfilment distributiecentrum | RetailDetail

Blokker opent nieuw e-fulfilment distributiecentrum

Blokker opent nieuw e-fulfilment distributiecentrum

Blokker heeft in Gouda een nieuw e-fulfilment distributiecentrum geopend op 25 november. Het distributiecentrum heeft momenteel een oppervlakte van 15.000 vierkante meter, maar vanaf maart 2016 zal dat zelfs 37.000 vierkante meter zijn.

Tot 20.000 orders per dag

Het nieuwe distributiecentrum was volgens Blokker een noodzaak, want het verwacht dit jaar het drukste jaar ooit voor online aankopen. Zo zijn er zeker op het einde van het jaar nog enkele grote pieken: de dagen voor Sinterklaas en Kerstmis krijgt Blokker.nl tot zes keer meer orders te verwerken.


"De weg naar een betere ontsluiting van ons online assortiment ligt nu open. Met dit nieuwe e-DC zetten wij onze servicebelofte van de 'endless aisle', oftewel de digitale verlenging van ons fysieke winkelaanbod, extra kracht bij. En als de klant vóór 22.00 uur bestelt, kunnen wij de volgende dag leveren. Dat is goed nieuws voor de klant en een belofte die Blokker met trots doet", zegt Antoine Brouwer, directeur omnichannel van de Blokker Holding.


In het nieuwe distributiecentrum kunnen 11.000 orders per dag verwerkt worden voor klanten in België en Nederland. In de toekomst moeten dat 20.000 orders per dag worden. Het assortiment dat momenteel beschikbaar is, 12.000 artikels, is al de helft groter dan in het oude distributiecentrum. Ook dat aantal moet nog groeien tot 45.000 artikels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.