Blokker opent nieuw e-fulfilment distributiecentrum

Blokker opent nieuw e-fulfilment distributiecentrum

Blokker heeft in Gouda een nieuw e-fulfilment distributiecentrum geopend op 25 november. Het distributiecentrum heeft momenteel een oppervlakte van 15.000 vierkante meter, maar vanaf maart 2016 zal dat zelfs 37.000 vierkante meter zijn.

Tot 20.000 orders per dag

Het nieuwe distributiecentrum was volgens Blokker een noodzaak, want het verwacht dit jaar het drukste jaar ooit voor online aankopen. Zo zijn er zeker op het einde van het jaar nog enkele grote pieken: de dagen voor Sinterklaas en Kerstmis krijgt Blokker.nl tot zes keer meer orders te verwerken.


"De weg naar een betere ontsluiting van ons online assortiment ligt nu open. Met dit nieuwe e-DC zetten wij onze servicebelofte van de 'endless aisle', oftewel de digitale verlenging van ons fysieke winkelaanbod, extra kracht bij. En als de klant vóór 22.00 uur bestelt, kunnen wij de volgende dag leveren. Dat is goed nieuws voor de klant en een belofte die Blokker met trots doet", zegt Antoine Brouwer, directeur omnichannel van de Blokker Holding.


In het nieuwe distributiecentrum kunnen 11.000 orders per dag verwerkt worden voor klanten in België en Nederland. In de toekomst moeten dat 20.000 orders per dag worden. Het assortiment dat momenteel beschikbaar is, 12.000 artikels, is al de helft groter dan in het oude distributiecentrum. Ook dat aantal moet nog groeien tot 45.000 artikels.

Tags: