Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen | RetailDetail

Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen

Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen

Twee van de grootste webwinkels van Nederland hebben een overeenkomst gesloten met PostNL om voortaan ook op maandag bestellingen te laten bezorgen. Klanten van Bol.com en Coolblue krijgen daardoor hun in het weekeinde bestelde producten een dag eerder in huis.

Post werkt nu ook op zondag

Om de bezorging op maandag mogelijk te maken gaan de sorteercentra van PostNL ook op zondag werken. Omdat dit voorheen niet het geval was, werden pakjes pas op maandag gesorteerd en op dinsdag bij de klant aan de deur gebracht.

 

"Onze klanten kunnen tot zondagavond twaalf uur hun bestelling plaatsen en de volgende dag thuisbezorgd krijgen", bevestigt Nick Lenten van Coolblue de nieuwe dienst. Ook bij Bol.com kunnen klanten waarschijnlijk nog tot zondagavond bestellingen plaatsen die op maandag al worden bezorgd.

 

De nieuwe dienst levert niet alleen voordeel op voor consumenten. Ook voor PostNL zelf biedt het voordelen: zo is het mogelijk om de werkdruk beter te spreiden over de week. "Om maandags te kunnen leveren, hebben zij volume nodig. Dat krijg je door te werken met de grote webwinkels", stelt Michel Schaeffer van Bol.com.

 

Coolblue denkt dat de maandagbezorging een omzetimpuls kan betekenen. Lenten: "In onze shops zijn de conversies in de weekenden lager dan door de week. Hiermee willen we die klanten beter bedienen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Back to top