Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen

Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen

Twee van de grootste webwinkels van Nederland hebben een overeenkomst gesloten met PostNL om voortaan ook op maandag bestellingen te laten bezorgen. Klanten van Bol.com en Coolblue krijgen daardoor hun in het weekeinde bestelde producten een dag eerder in huis.

Post werkt nu ook op zondag

Om de bezorging op maandag mogelijk te maken gaan de sorteercentra van PostNL ook op zondag werken. Omdat dit voorheen niet het geval was, werden pakjes pas op maandag gesorteerd en op dinsdag bij de klant aan de deur gebracht.

 

"Onze klanten kunnen tot zondagavond twaalf uur hun bestelling plaatsen en de volgende dag thuisbezorgd krijgen", bevestigt Nick Lenten van Coolblue de nieuwe dienst. Ook bij Bol.com kunnen klanten waarschijnlijk nog tot zondagavond bestellingen plaatsen die op maandag al worden bezorgd.

 

De nieuwe dienst levert niet alleen voordeel op voor consumenten. Ook voor PostNL zelf biedt het voordelen: zo is het mogelijk om de werkdruk beter te spreiden over de week. "Om maandags te kunnen leveren, hebben zij volume nodig. Dat krijg je door te werken met de grote webwinkels", stelt Michel Schaeffer van Bol.com.

 

Coolblue denkt dat de maandagbezorging een omzetimpuls kan betekenen. Lenten: "In onze shops zijn de conversies in de weekenden lager dan door de week. Hiermee willen we die klanten beter bedienen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Nieuw distributiecentrum voor Picnic in Diemen

13/12/2017

Om verder te groeien in Noord- en Zuid-Holland opent online boodschappendienst Picnic een nieuw distributiecentrum in Diemen. Er zullen zo'n 300 mensen worden tewerkgesteld. 

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Back to top