Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen

Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen

Twee van de grootste webwinkels van Nederland hebben een overeenkomst gesloten met PostNL om voortaan ook op maandag bestellingen te laten bezorgen. Klanten van Bol.com en Coolblue krijgen daardoor hun in het weekeinde bestelde producten een dag eerder in huis.

Post werkt nu ook op zondag

Om de bezorging op maandag mogelijk te maken gaan de sorteercentra van PostNL ook op zondag werken. Omdat dit voorheen niet het geval was, werden pakjes pas op maandag gesorteerd en op dinsdag bij de klant aan de deur gebracht.

 

"Onze klanten kunnen tot zondagavond twaalf uur hun bestelling plaatsen en de volgende dag thuisbezorgd krijgen", bevestigt Nick Lenten van Coolblue de nieuwe dienst. Ook bij Bol.com kunnen klanten waarschijnlijk nog tot zondagavond bestellingen plaatsen die op maandag al worden bezorgd.

 

De nieuwe dienst levert niet alleen voordeel op voor consumenten. Ook voor PostNL zelf biedt het voordelen: zo is het mogelijk om de werkdruk beter te spreiden over de week. "Om maandags te kunnen leveren, hebben zij volume nodig. Dat krijg je door te werken met de grote webwinkels", stelt Michel Schaeffer van Bol.com.

 

Coolblue denkt dat de maandagbezorging een omzetimpuls kan betekenen. Lenten: "In onze shops zijn de conversies in de weekenden lager dan door de week. Hiermee willen we die klanten beter bedienen."

Tags: