Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen | RetailDetail

Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen

Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen

Twee van de grootste webwinkels van Nederland hebben een overeenkomst gesloten met PostNL om voortaan ook op maandag bestellingen te laten bezorgen. Klanten van Bol.com en Coolblue krijgen daardoor hun in het weekeinde bestelde producten een dag eerder in huis.

Post werkt nu ook op zondag

Om de bezorging op maandag mogelijk te maken gaan de sorteercentra van PostNL ook op zondag werken. Omdat dit voorheen niet het geval was, werden pakjes pas op maandag gesorteerd en op dinsdag bij de klant aan de deur gebracht.

 

"Onze klanten kunnen tot zondagavond twaalf uur hun bestelling plaatsen en de volgende dag thuisbezorgd krijgen", bevestigt Nick Lenten van Coolblue de nieuwe dienst. Ook bij Bol.com kunnen klanten waarschijnlijk nog tot zondagavond bestellingen plaatsen die op maandag al worden bezorgd.

 

De nieuwe dienst levert niet alleen voordeel op voor consumenten. Ook voor PostNL zelf biedt het voordelen: zo is het mogelijk om de werkdruk beter te spreiden over de week. "Om maandags te kunnen leveren, hebben zij volume nodig. Dat krijg je door te werken met de grote webwinkels", stelt Michel Schaeffer van Bol.com.

 

Coolblue denkt dat de maandagbezorging een omzetimpuls kan betekenen. Lenten: "In onze shops zijn de conversies in de weekenden lager dan door de week. Hiermee willen we die klanten beter bedienen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.