Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen | RetailDetail

Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen

Bol en Coolblue gaan op maandag bezorgen

Twee van de grootste webwinkels van Nederland hebben een overeenkomst gesloten met PostNL om voortaan ook op maandag bestellingen te laten bezorgen. Klanten van Bol.com en Coolblue krijgen daardoor hun in het weekeinde bestelde producten een dag eerder in huis.

Post werkt nu ook op zondag

Om de bezorging op maandag mogelijk te maken gaan de sorteercentra van PostNL ook op zondag werken. Omdat dit voorheen niet het geval was, werden pakjes pas op maandag gesorteerd en op dinsdag bij de klant aan de deur gebracht.

 

"Onze klanten kunnen tot zondagavond twaalf uur hun bestelling plaatsen en de volgende dag thuisbezorgd krijgen", bevestigt Nick Lenten van Coolblue de nieuwe dienst. Ook bij Bol.com kunnen klanten waarschijnlijk nog tot zondagavond bestellingen plaatsen die op maandag al worden bezorgd.

 

De nieuwe dienst levert niet alleen voordeel op voor consumenten. Ook voor PostNL zelf biedt het voordelen: zo is het mogelijk om de werkdruk beter te spreiden over de week. "Om maandags te kunnen leveren, hebben zij volume nodig. Dat krijg je door te werken met de grote webwinkels", stelt Michel Schaeffer van Bol.com.

 

Coolblue denkt dat de maandagbezorging een omzetimpuls kan betekenen. Lenten: "In onze shops zijn de conversies in de weekenden lager dan door de week. Hiermee willen we die klanten beter bedienen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.

Retail belangrijkste groeimotor voor Artificiële Intelligentie

29/03/2018

Retailbedrijven zullen dit jaar omgerekend een slordige 2,76 miljard euro investeren in Artificiële Intelligentie. Daarmee zijn ze volgens onderzoeksbureau IDC de grootste motor van AI wereldwijd, nog vóór de banksector.