Bol.com gaat Air Miles accepteren

Bol.com gaat Air Miles accepteren

Online warenhuis Bol.com begint met het accepteren van Air Miles als betalingsmiddel. Vanaf 21 oktober kunnen klanten hun gespaarde miles gebruiken om een aankoop te betalen of om korting te krijgen op een aankoop.

Albert Heijn achterna met Air Miles

De inzet van de Air Miles zijn een nieuw voorbeeld van de synergie tussen Bol.com en zusterketens binnen het Ahold-concern. Albert Heijn is de grootste verstrekker van Air Miles in Nederland. Volgens Entertainment Business denkt Bol.com dat de nieuwe mogelijkheid vooral gebruikt gaat worden om cadeaus te kopen voor Sinterklaas of voor onder de Kerstboom. Speelgoed, parfum en e-readers worden daarbij genoemd als hardlopers.

 

Air Miles worden in Nederland uitgegeven door het bedrijf Loyalty Managment Netherlands. Naast Albert Heijn delen ook Praxis, Shell en V&D de Miles uit. Het systeem werd in de jaren 1990 in Nederland gelanceerd om consumenten te laten sparen voor reizen. Dit werd echter al snel uitgebreid met een breed palet aan cadeus en bij AH hebben de Miles zelfs grotendeels het zegeltjes sparen vervangen. In Nederland sparen zo'n drie miljoen consumenten Air Miles.

Tags: