Bol.com sterkst op sociale media

Bol.com sterkst op sociale media

Entertainment Business heeft Bol.com uitgeroepen tot sterkste verkoper van entertainment op de sociale media. In een ranking gebaseerd op het aantal volgers en fans, de online invloed en de kracht van het merk komt Bol.com als eerste uit de bus.

Dagellijkse postings en sterke webcare

Media Markt staat op de tweede plaats van de ranglijst, terwijl webwinkel Coolblue de nummer drie is. Media Markt heeft aparte Twitter-kanalen per vestiging en werkt goed met regionale aanbiedingen, terwijl Coolblue dan weer gelauwerd werd omdat het klanten veel inzicht geeft in de manier van werken en ook zijn webcare goed voor elkaar heeft.

 

Bol.com scoort als aanvoerder van de lijst vooral beter dan de concurrentie omdat het bedrijf dagelijks activerende postings plaatst op zowel Facebook als Twitter. Daarnaast wordt ook door consumenten online het meest gesproken over Bol.com. De webcare van de onderneming krijgt eveneens een hoog cijfer in het onderzoek.

 

Andere ketens in de top tien van de ranglijst zijn V&D, Wehkamp, Game Mania, Saturn, Dixons, Bart Smit en MyCom. De ranglijst van 22 ketens is opgesteld door Entertainment Business en Rankingz.

Tags: