Bol.com wil ook in België nog dezelfde dag leveren | RetailDetail

Bol.com wil ook in België nog dezelfde dag aan huis leveren

Bol.com wil ook in België nog dezelfde dag aan huis leveren

De Nederlandse webwinkel Bol.com wil ook in België nog dezelfde dag bestellingen aan huis leveren. Voorwaarde is wel dat de bestelling nog voor de middag wordt geplaatst. Bovendien hangt er een prijskaartje aan vast.

Samenwerking met Parcify

Sinds vorige week kunnen klanten van Bol.com in Nederland hun pakjes nog dezelfde dag aan huis laten leveren. Dat geldt enkel voor bestellingen die voor 12u werden geplaatst en voor de dienst vraagt de online retailer ook een meerprijs van 1,99 euro. In de toekomst moet dat ook in België mogelijk zijn. Daarvoor wordt met de logistieke partners nog bekeken hoe dat aangepakt moet worden. Belgische klanten kunnen momenteel hun bestellingen al wel dezelfde dag ophalen bij vestigingen van Albert Heijn.

 

In België wordt zelfs gedacht aan een mogelijke samenwerking met Parcify. Die start-up is sinds kort onderdeel van Bpost en maakt het mogelijk om pakjes te leveren op de plaats waar de klant zich bevindt. Het systeem maakt daarvoor gebruik van de gps in de smartphone van de klant.

 

Ook Coolblue heeft een gelijkaardige dienst met Coolblue VandaagNog, waarbij bestellingen die voor 15u worden geplaatst tussen 18u en 22u dezelfde dag aan huis geleverd worden voor een meerprijs van 9,95 euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Amazon gaat zelf pakjes bezorgen

29/06/2018

Amazon lanceert zijn eigen bezorgdienst in de Verenigde Staten: de online reus wil zo minder afhankelijk worden van pakjesdiensten als UPS en denkt kosten te kunnen besparen.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.