BoodschappenXL staat te koop | RetailDetail

BoodschappenXL staat te koop

BoodschappenXL staat te koop

BoodschappenXL, de enige 'pure player' online supermarkt die winstgevend is, staat in de etalage. Ondernemer Jan Meindertsma onderhandelt met een geïnteresseerde (maar voorlopig nog onbekende) partij en verwacht begin december de deal rond te hebben.

Gebrek aan expertise

Belangrijkste reden van de voorgenomen verkoop is dat Meindertsma en zijn echtgenote niet de juiste kennis in huis hebben om het bedrijf verder te laten groeien, zegt de ondernemer in het FD. Overleven in de websupermarktenbranche is dan ook geen sinecure, zoals de recente faillissementen van onder anderen Bestelvers, Truus.nl en Vershuys bewezen. Enkel die laatste slaagde erin een doorstart te maken.

 

De websupermarkt BoodschappenXL is actief in Friesland en een klein gedeelte Groningen. De omzet is dit jaar tot nu toe met 25 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Klanten van BoodschappenXL kunnen alleen via het web bestellen en het bedrijf heeft dan ook geen verder personeel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.