BoodschappenXL staat te koop

BoodschappenXL staat te koop

BoodschappenXL, de enige 'pure player' online supermarkt die winstgevend is, staat in de etalage. Ondernemer Jan Meindertsma onderhandelt met een geïnteresseerde (maar voorlopig nog onbekende) partij en verwacht begin december de deal rond te hebben.

Gebrek aan expertise

Belangrijkste reden van de voorgenomen verkoop is dat Meindertsma en zijn echtgenote niet de juiste kennis in huis hebben om het bedrijf verder te laten groeien, zegt de ondernemer in het FD. Overleven in de websupermarktenbranche is dan ook geen sinecure, zoals de recente faillissementen van onder anderen Bestelvers, Truus.nl en Vershuys bewezen. Enkel die laatste slaagde erin een doorstart te maken.

 

De websupermarkt BoodschappenXL is actief in Friesland en een klein gedeelte Groningen. De omzet is dit jaar tot nu toe met 25 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Klanten van BoodschappenXL kunnen alleen via het web bestellen en het bedrijf heeft dan ook geen verder personeel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Nieuw distributiecentrum voor Picnic in Diemen

13/12/2017

Om verder te groeien in Noord- en Zuid-Holland opent online boodschappendienst Picnic een nieuw distributiecentrum in Diemen. Er zullen zo'n 300 mensen worden tewerkgesteld. 

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Back to top