BoodschappenXL staat te koop | RetailDetail

BoodschappenXL staat te koop

BoodschappenXL staat te koop

BoodschappenXL, de enige 'pure player' online supermarkt die winstgevend is, staat in de etalage. Ondernemer Jan Meindertsma onderhandelt met een geïnteresseerde (maar voorlopig nog onbekende) partij en verwacht begin december de deal rond te hebben.

Gebrek aan expertise

Belangrijkste reden van de voorgenomen verkoop is dat Meindertsma en zijn echtgenote niet de juiste kennis in huis hebben om het bedrijf verder te laten groeien, zegt de ondernemer in het FD. Overleven in de websupermarktenbranche is dan ook geen sinecure, zoals de recente faillissementen van onder anderen Bestelvers, Truus.nl en Vershuys bewezen. Enkel die laatste slaagde erin een doorstart te maken.

 

De websupermarkt BoodschappenXL is actief in Friesland en een klein gedeelte Groningen. De omzet is dit jaar tot nu toe met 25 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Klanten van BoodschappenXL kunnen alleen via het web bestellen en het bedrijf heeft dan ook geen verder personeel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Back to top