Bpost neemt belang in Nederlandse marktleider van onbemande afhaalpunten

Bpost neemt belang in Nederlandse marktleider van onbemande afhaalpunten

Bpost wordt een belangrijke aandeelhouder van het Nederlandse bedrijf De Buren, marktleider in onbemande afhaalpunten die voor iedereen toegankelijk zijn. Met de inbreng van het Belgische postbedrijf willen de Nederlanders flink uitbreiden, ook in België.

Van 1 naar 500 in België

Het Hengelose bedrijf telt in Nederland al vijftig onbemande afhaalpunten, maar slechts eentje in België (aan de Louizalaan in Brussel). Nu Bpost “een substantieel belang in de Buren Internationaal” neemt ‑ financiële details werden niet vrijgegeven ‑ zal het aantal afhaalpunten sneller groeien, klinkt het in een persbericht. In Nederland mikt De Buren op een landelijke dekking, met minstens duizend afhaalpunten. In België wil de groep uitbreiden naar minstens 500 locaties.

 

“Momenteel bouwen we samen met allerlei partners aan een netwerk van onbemande afhaalpunten die door allerlei partijen, zowel in retail, e-commerce als in de pakketlogistiek kunnen worden benut”, zegt directeur Robin Dragstra. “Naast b2c-toepassingen ontvangen wij vanuit de b2b-sector steeds meer signalen dat er een enorme behoefte aan multifunctionele afhaalpunten bestaat.” In Nederland werkt De Buren al geruime tijd samen met DHL en TNT Innight, terwijl er ook gesprekken lopen met DPD.

 

Bpost wordt nu een belangrijke aandeelhouder van het bedrijf. "We omarmen het principe van een open en onafhankelijk netwerk. Het past ook volledig in onze toekomstvisie", zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck. Bpost is in België actief met een netwerk van 669 postkantoren, 675 postpunten (in o.a. supermarkten) en 145 pakjesautomaten.