Bruna zet in op multichannel en beleving | RetailDetail

Bruna zet in op multichannel en beleving

Bruna zet in op multichannel en beleving

Winkelketen Bruna maakte vorig jaar bekend te zullen investeren in multichannel en zet die belofte nu om in daden. Er komt een nieuwe website en alle winkels krijgen Wi-Fi.

Nieuwe concepten

Volgens algemeen directeur Fred Zeegers zal de nieuwe website snel online komen: "We delen daar onze expertise, geven tips en vormen op iets langere termijn een klantengemeenschap", zegt hij aan Emerce.

 

Naast de nieuwe website en de Wi-Fi in de winkels bekijkt Bruna ook enkele nieuwe winkelconcepten. Daarom zal het bedrijf binnen enkele maanden een aantal pilootwinkels openen, om de concepten uit te testen. Met die nieuwe winkels wil Bruna verder inspelen op het veranderende consumentengedrag, waarbij vooral beleving centraal staat.

 

Tot slot zullen ook de assortimenten, dienstverlening en de logistiek herbekeken worden. Bruna wil met één partner gaan werken om alle winkels te bevoorraden. Momenteel werkt het bedrijf in sommige gevallen met tot wel 24 leveranciers. Door die verschillende grote investeringen verwacht Bruna dit jaar verlies te maken, om volgend jaar opnieuw met winst te kunnen aanknopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.