Bulls & Birds en JeansOnline fusioneren | RetailDetail

Bulls & Birds en JeansOnline fusioneren

Bulls & Birds en JeansOnline fusioneren

Online kledingwinkels Bulls & Birds en JeansOnline gaan fusioneren tot FifthFloorFashion. Voorlopig laten beide bedrijven nog maar weinig los over plannen voor de toekomst.

Sterkere positie in de markt

Bij de fusie van JeansOnline en Bulls & Birds zijn nog enkele andere merken betrokken. Zo behoort Label54 tot JeansOnline en bij Bulls & Birds zitten ook nog Kinderkleding-Tekoop en Habbybee. Omdat de verschillende merken ook verschillende doelgroepen aanspreken, is er weinig tot geen sprake van overlapping. Op technisch gebied gaan alle winkels op hetzelfde platform werken.

 

Bij het management verandert ook een aantal zaken: zo treedt Robert Jan Visser toe tot het management. Hij wordt verantwoordelijk voor inkoop en creatieve marketing. "Dit is een pure fusie om consolidatie te realiseren die ons een sterkere positie in de markt geeft. De fusie is logisch om kosten, maar ook kennis te delen en een vuist richting leveranciers te maken", zegt hij over de fusie aan Emerce.

 

De omzet van de twee bedrijven samen zou ze in de categorie online fashion op de vierde plaats brengen in Nederland, na Zalando, Wehkamp en Bijenkorf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.