Bulls & Birds en JeansOnline fusioneren | RetailDetail

Bulls & Birds en JeansOnline fusioneren

Bulls & Birds en JeansOnline fusioneren

Online kledingwinkels Bulls & Birds en JeansOnline gaan fusioneren tot FifthFloorFashion. Voorlopig laten beide bedrijven nog maar weinig los over plannen voor de toekomst.

Sterkere positie in de markt

Bij de fusie van JeansOnline en Bulls & Birds zijn nog enkele andere merken betrokken. Zo behoort Label54 tot JeansOnline en bij Bulls & Birds zitten ook nog Kinderkleding-Tekoop en Habbybee. Omdat de verschillende merken ook verschillende doelgroepen aanspreken, is er weinig tot geen sprake van overlapping. Op technisch gebied gaan alle winkels op hetzelfde platform werken.

 

Bij het management verandert ook een aantal zaken: zo treedt Robert Jan Visser toe tot het management. Hij wordt verantwoordelijk voor inkoop en creatieve marketing. "Dit is een pure fusie om consolidatie te realiseren die ons een sterkere positie in de markt geeft. De fusie is logisch om kosten, maar ook kennis te delen en een vuist richting leveranciers te maken", zegt hij over de fusie aan Emerce.

 

De omzet van de twee bedrijven samen zou ze in de categorie online fashion op de vierde plaats brengen in Nederland, na Zalando, Wehkamp en Bijenkorf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.