Bulls & Birds en JeansOnline fusioneren

Bulls & Birds en JeansOnline fusioneren

Online kledingwinkels Bulls & Birds en JeansOnline gaan fusioneren tot FifthFloorFashion. Voorlopig laten beide bedrijven nog maar weinig los over plannen voor de toekomst.

Sterkere positie in de markt

Bij de fusie van JeansOnline en Bulls & Birds zijn nog enkele andere merken betrokken. Zo behoort Label54 tot JeansOnline en bij Bulls & Birds zitten ook nog Kinderkleding-Tekoop en Habbybee. Omdat de verschillende merken ook verschillende doelgroepen aanspreken, is er weinig tot geen sprake van overlapping. Op technisch gebied gaan alle winkels op hetzelfde platform werken.

 

Bij het management verandert ook een aantal zaken: zo treedt Robert Jan Visser toe tot het management. Hij wordt verantwoordelijk voor inkoop en creatieve marketing. "Dit is een pure fusie om consolidatie te realiseren die ons een sterkere positie in de markt geeft. De fusie is logisch om kosten, maar ook kennis te delen en een vuist richting leveranciers te maken", zegt hij over de fusie aan Emerce.

 

De omzet van de twee bedrijven samen zou ze in de categorie online fashion op de vierde plaats brengen in Nederland, na Zalando, Wehkamp en Bijenkorf.

Tags: