CFO van Alibaba voorspelt forse omzetgroei

CFO van Alibaba voorspelt forse omzetgroei

De Chinese internetreus Alibaba verwacht dat zijn omzet in het lopende boekjaar met 45 tot 49% zal stijgen. Dat heeft financieel directeur Maggie Wu gezegd tijdens een investeerdersconferentie in het Chinese Hangzhou.

Op naar 34 miljard dollar omzet

Alibaba blaakt van het zelfvertrouwen. Op een investeerdersconferentie in China voorspelde financieel directeur Wu een omzetgroei met 45 tot 49% voor het lopende boekjaar (dat tot einde maart 2018 loopt): een pak meer dan de +35% waar analisten gepolst door persbureau Bloomberg van uitgaan.

 

In de wetenschap dat de Chinese internetgigant zijn boekjaar 2016-2017 afsloot met een omzet van 23,5 miljard dollar (ca. 20 miljard euro), betekent dit dat Wu mikt op een indrukwekkende 34 miljard dollar (omgerekend meer dan 30 miljard euro). Ook dat bedrag is gevoelig meer dan de 31,5 miljard dollar waar de analisten tot nog toe van uitgingen.

 

De financieel directeur verklaart die sterke stijging door de diversificatie die het bedrijf volop doorvoert om zo het hoofd te bieden aan de groeivertraging in China. Zo wordt Alibaba almaar actiever in domeinen als artificiële intelligentie, cloudcomputing en big data.

 

Pittig detail: vorig jaar, op dezelfde investeerdersconferentie, voorspelde Alibaba een omzetgroei met 48%. In werkelijkheid ging de omzet er met 56% op vooruit. Benieuwd of de voorspelling van Maggie Wu ook dit jaar een onderschatting zal blijken…