Coolblue heeft eigen outlet op Marktplaats

Coolblue heeft eigen outlet op Marktplaats

De Rotterdamse e-tailer Coolblue heeft op Marktplaats.nl 'Coolblue TweedeKansOutlet' ingericht. Het bedrijf volgt daarmee het voorbeeld van onder andere Telfort, Philips en Neckermann.com, die ook outlets hebben op de site.

Met service van Coolblue

Momenteel verkoopt Coolblue een kleine duizend producten op zijn outlet, waar het vooral restpartijen tegen een lagere prijs aan de man probeert te brengen. Coolblue was al adverteerder op Marktplaats.nl, maar denkt dat een eigen outlet meer mogelijkheden biedt.

 

"We kunnen beter laten zien wat Coolblue TweedeKans uniek maakt: resterende garantie, 14 dagen zichttermijn en de snelheid die je van Coolblue gewend bent: voor 23.59 uur besteld, morgen in huis", zegt de online retailer aan Twinkle.

 

Ook BeatsNew, dat tweedehands telefoons en tablets verkoopt, en Sola, dat keukenartikelen verkoopt, komen met hun eigen koopjeshoek naar Marktplaats.nl. Bestellen kan daar echter niet via Marktplaats, klanten worden omgeleid naar de website van de aanbieder. De outlet op Markplaats is dan ook vooral een extra etalage. Volgens Marktplaats ontstaat zo stilaan 'dé online outlet van Nederland'.

 

Marktplaats Outlet biedt retailers hiermee een apart online afzetkanaal voor hun outletproducten, "zonder de verkoop van nieuwe collecties en productlijnen te beïnvloeden', aldus een woordvoerder van Marktplaats.

Tags: