Coolblue heeft eigen outlet op Marktplaats | RetailDetail

Coolblue heeft eigen outlet op Marktplaats

Coolblue heeft eigen outlet op Marktplaats

De Rotterdamse e-tailer Coolblue heeft op Marktplaats.nl 'Coolblue TweedeKansOutlet' ingericht. Het bedrijf volgt daarmee het voorbeeld van onder andere Telfort, Philips en Neckermann.com, die ook outlets hebben op de site.

Met service van Coolblue

Momenteel verkoopt Coolblue een kleine duizend producten op zijn outlet, waar het vooral restpartijen tegen een lagere prijs aan de man probeert te brengen. Coolblue was al adverteerder op Marktplaats.nl, maar denkt dat een eigen outlet meer mogelijkheden biedt.

 

"We kunnen beter laten zien wat Coolblue TweedeKans uniek maakt: resterende garantie, 14 dagen zichttermijn en de snelheid die je van Coolblue gewend bent: voor 23.59 uur besteld, morgen in huis", zegt de online retailer aan Twinkle.

 

Ook BeatsNew, dat tweedehands telefoons en tablets verkoopt, en Sola, dat keukenartikelen verkoopt, komen met hun eigen koopjeshoek naar Marktplaats.nl. Bestellen kan daar echter niet via Marktplaats, klanten worden omgeleid naar de website van de aanbieder. De outlet op Markplaats is dan ook vooral een extra etalage. Volgens Marktplaats ontstaat zo stilaan 'dé online outlet van Nederland'.

 

Marktplaats Outlet biedt retailers hiermee een apart online afzetkanaal voor hun outletproducten, "zonder de verkoop van nieuwe collecties en productlijnen te beïnvloeden', aldus een woordvoerder van Marktplaats.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.