Coolblue heeft eigen outlet op Marktplaats | RetailDetail

Coolblue heeft eigen outlet op Marktplaats

Coolblue heeft eigen outlet op Marktplaats

De Rotterdamse e-tailer Coolblue heeft op Marktplaats.nl 'Coolblue TweedeKansOutlet' ingericht. Het bedrijf volgt daarmee het voorbeeld van onder andere Telfort, Philips en Neckermann.com, die ook outlets hebben op de site.

Met service van Coolblue

Momenteel verkoopt Coolblue een kleine duizend producten op zijn outlet, waar het vooral restpartijen tegen een lagere prijs aan de man probeert te brengen. Coolblue was al adverteerder op Marktplaats.nl, maar denkt dat een eigen outlet meer mogelijkheden biedt.

 

"We kunnen beter laten zien wat Coolblue TweedeKans uniek maakt: resterende garantie, 14 dagen zichttermijn en de snelheid die je van Coolblue gewend bent: voor 23.59 uur besteld, morgen in huis", zegt de online retailer aan Twinkle.

 

Ook BeatsNew, dat tweedehands telefoons en tablets verkoopt, en Sola, dat keukenartikelen verkoopt, komen met hun eigen koopjeshoek naar Marktplaats.nl. Bestellen kan daar echter niet via Marktplaats, klanten worden omgeleid naar de website van de aanbieder. De outlet op Markplaats is dan ook vooral een extra etalage. Volgens Marktplaats ontstaat zo stilaan 'dé online outlet van Nederland'.

 

Marktplaats Outlet biedt retailers hiermee een apart online afzetkanaal voor hun outletproducten, "zonder de verkoop van nieuwe collecties en productlijnen te beïnvloeden', aldus een woordvoerder van Marktplaats.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.