Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday | RetailDetail

Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Drukte vermijden

Volgens Coolblue wordt het weekend van Black Friday het weekend met de meeste online bestellingen ooit in België en Nederland, wat mogelijk een probleem vormt voor de bezorgers. Om ervoor te zorgen dat klanten hun pakjes toch op tijd krijgen, kiest Coolblue er voor om al een weekje eerder aan de slag te gaan met grote kortingen.

 

“We hebben de aanbiedingen al op voorraad liggen, dus waarom zouden we ze niet al vanaf vandaag verkopen? Dit is niet alleen leuk voor onze klanten, maar zo helpen we ook de druk op de pakketbezorging te spreiden”, zegt topman Pieter Zwart over het idee achter Blue Friday.

 

Een ander voordeel is dat Coolblue zo natuurlijk ook een deel van de concurrentie te snel af is. De consument kan zijn geld maar een keer uitgeven en met Blue Friday wil Coolblue niet verzeild geraken in de chaos rond Black Friday, die gepaard gaat met heel wat kortingen bij grote en kleine retailers. Benieuwd of deze Blue Friday het succes van Singles' Day - dat Coolblue in tegenstelling tot bol.com aan zich voorbij liet gaan - enigszins kan evenaren...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Flinke omzetstijging voor Coolblue

08/03/2018

E-commercebedrijf Coolblue heeft zijn omzet vorig jaar met liefst 38% zien klimmen tot 1,2 miljard euro. De operationele kasstroom steeg tot 21 miljoen euro, met dank aan een fors investeringsprogramma.

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

“Coolblue doet z’n stinkende best om klanten blij te maken”

23/02/2018

Een retailer die met humor het verschil maakt: het kan. Als je erin slaagt klanten blij te maken, hoef je nauwelijks in reclame te investeren, zegt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België. Hij spreekt op het RetailDetail Omnichannel Congress.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Back to top