Coolblue opent derde Belgische winkel

Coolblue opent derde Belgische winkel

E-tailer Coolblue wordt meer en meer omnichannel: dit weekend opent in Sint-Stevens-Woluwe de derde Belgische Coolblue, na Wilrijk en Lochristi. In Nederland beschikt de keten al over vijf fysieke vestigingen.

Vijf specialistenpodia

“Ook veel klanten uit het Brusselse en Vlaams-Brabant kwamen geregeld in Wilrijk of Lochristi over de vloer: voor ons een duidelijk signaal dat het tijd werd om hen een winkelpunt dichter bij huis te bieden. Na een uitgebreide analyse viel ons oog op een locatie aan de Leuvensesteenweg 8 in Sint-Stevens-Woluwe, op de plaats waar vroeger een Trafic-zaak gevestigd was”, zegt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België.

 

In de winkel in Sint-Stevens-Woluwe zijn vijf specialistenpodia gecreëerd, waar klanten terecht kunnen voor vragen over smartphones, tablets, laptops, camera’s en tv’s. Elk podium wordt bemand door een specialist, die onder andere beschikt over een aantal demomodellen.

 

Daarnaast is een kwart van de winkeloppervlakte voorbehouden voor service na verkoop. “We zien tot wel een uur reistijd rondom een winkel dat er meer online gekocht wordt. Klanten willen weten waar ze heen kunnen voor de dienst na aankoop als er bijvoorbeeld iets niet werkt,” besluit Matthias De Clercq.