Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor | RetailDetail

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

130 werknemers

Coolblue neemt 1.269 m² in op de vijfde verdieping van het nieuwe kantorencomplex, dat op de plek van het oude postkantoor aan Berchem-Station werd neergepoot. Daar komt een plek voor 130 werknemers van het Nederlandse bedrijf. Op dit moment telt Coolblue in België 250 medewerkers, verdeeld over de drie fysieke winkels, bij CoolblueBezorgt en in het hoofdkantoor. Voorheen was het Belgische hoofdkantoor te vinden boven de winkel in Wilrijk.

 

“We hebben onlangs met succes onze eerste stappen in Franstalig België gezet en zijn nog volop op zoek naar Franstalige Coolblue’ers voor onder meer onze klantendienst. Op een dik half uur sta je al van Brussel-Noord in ons nieuwe hoofdkantoor. Zo kan zowel Franstalig als Nederlandstalig talent makkelijk pendelen”, aldus Matthias De Clercq, manager voor Coolblue België.

 

Voor de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor mochten de werknemers zelf ideeën lanceren, wat heeft geleid tot negen speciale vergaderkamers. Zo hebben de kamers de namen Frituur, Sinksenfoor, De Dijk, Donkey Kong, Portal Room, Ardennen, Fotobooth, Holland en de Bond-kamer meegekregen.

 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.

Concept store Kauf Dich Glücklich opent in Amsterdam

29/05/2018

De Duitse keten van concept stores Kauf Dich Glücklich opent haar eerste niet-Duitstalige winkel in Amsterdam. Shoppers vinden er een mix van interieurdesign, cosmetica en mode in Scandinavische stijl. Antwerpen volgt.

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.