Coolblue opent winkel op Zuidas Amsterdam | RetailDetail

Coolblue opent winkel op Zuidas Amsterdam

Coolblue opent winkel op Zuidas Amsterdam

Webshopconglomeraat Coolblue breidt zijn aanwezigheid in de winkelstraten verder uit. De onderneming opent eind deze maand op de Amsterdamse Zuidas zijn zevende fysieke vestiging.

Nieuwe vestiging moet forse omzetgroei garanderen

De opening in Amsterdam volgt kort op de vestiging bij het Oostplein in Rotterdam, die vorige week open ging. Coolblue kondigde eerder al aan meer fysieke winkels te gaan openen, omdat ze dienen als servicepunt en omdat klanten in de nabijheid van een fysieke winkel veel meer online kopen. Het is dan ook voor veel mensen nog steeds prettig een fysieke plek te hebben waar ze met vragen terecht kunnen.

 

De locatie van de nieuwe winkel is wel niet toevallig gekozen: de Amsterdamse Zuidas is een vestigingspunt voor banken, verzekeraars, advocaten en andere dienstverleners. Daarnaast is de nieuwe vestiging makkelijk te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer.

 

Coolblue denkt dit jaar een omzet van meer dan 200 miljoen euro te boeken, tegenover nog geen 170 miljoen vorig jaar. De keten had al "offline webshops" in Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Antwerpen en Lochristi (bij Gent).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.