Coolblue opent winkel op Zuidas Amsterdam

Coolblue opent winkel op Zuidas Amsterdam

Webshopconglomeraat Coolblue breidt zijn aanwezigheid in de winkelstraten verder uit. De onderneming opent eind deze maand op de Amsterdamse Zuidas zijn zevende fysieke vestiging.

Nieuwe vestiging moet forse omzetgroei garanderen

De opening in Amsterdam volgt kort op de vestiging bij het Oostplein in Rotterdam, die vorige week open ging. Coolblue kondigde eerder al aan meer fysieke winkels te gaan openen, omdat ze dienen als servicepunt en omdat klanten in de nabijheid van een fysieke winkel veel meer online kopen. Het is dan ook voor veel mensen nog steeds prettig een fysieke plek te hebben waar ze met vragen terecht kunnen.

 

De locatie van de nieuwe winkel is wel niet toevallig gekozen: de Amsterdamse Zuidas is een vestigingspunt voor banken, verzekeraars, advocaten en andere dienstverleners. Daarnaast is de nieuwe vestiging makkelijk te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer.

 

Coolblue denkt dit jaar een omzet van meer dan 200 miljoen euro te boeken, tegenover nog geen 170 miljoen vorig jaar. De keten had al "offline webshops" in Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Antwerpen en Lochristi (bij Gent).

Tags: