Coolblue opent winkel op Zuidas Amsterdam | RetailDetail

Coolblue opent winkel op Zuidas Amsterdam

Coolblue opent winkel op Zuidas Amsterdam

Webshopconglomeraat Coolblue breidt zijn aanwezigheid in de winkelstraten verder uit. De onderneming opent eind deze maand op de Amsterdamse Zuidas zijn zevende fysieke vestiging.

Nieuwe vestiging moet forse omzetgroei garanderen

De opening in Amsterdam volgt kort op de vestiging bij het Oostplein in Rotterdam, die vorige week open ging. Coolblue kondigde eerder al aan meer fysieke winkels te gaan openen, omdat ze dienen als servicepunt en omdat klanten in de nabijheid van een fysieke winkel veel meer online kopen. Het is dan ook voor veel mensen nog steeds prettig een fysieke plek te hebben waar ze met vragen terecht kunnen.

 

De locatie van de nieuwe winkel is wel niet toevallig gekozen: de Amsterdamse Zuidas is een vestigingspunt voor banken, verzekeraars, advocaten en andere dienstverleners. Daarnaast is de nieuwe vestiging makkelijk te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer.

 

Coolblue denkt dit jaar een omzet van meer dan 200 miljoen euro te boeken, tegenover nog geen 170 miljoen vorig jaar. De keten had al "offline webshops" in Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Antwerpen en Lochristi (bij Gent).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.