Coolblue start met bezorging in de avonduren | RetailDetail

Coolblue start met bezorging in de avonduren

Coolblue start met bezorging in de avonduren

Coolblue start in mei met de mogelijkheid om bestellingen te laten bezorgen in de avonduren. De Nederlandse retailer is daarmee naar eigen zeggen de eerste webwinkel in Nederland die deze dienst aanbiedt.

"Niets zo vervelend als wachten"

De pakketten worden ‘s avonds op dinsdag- en donderdagavond tussen zes uur en half tien bezorgd, wanneer de aankoop uiterlijk de dag ervoor is gedaan. Met de verruimde bezorgtijden wil het bedrijf voorkomen dat klanten een niet-thuis-briefje van de postbode aantreffen.

 

“Niets is zo vervelend als wachten op je pakketje,” zegt oprichter en directeur Pieter Zwart van Coolblue. Hij verwacht dat elke week duizenden klanten deze gratis optie zullen aanklikken in één van de 157 webshops.

 

De Nederlandse webwinkel maakte in januari al bekend deze mogelijkheid te willen aanbieden in samenwerking met PostNL. Voor de dienst worden geen extra kosten berekend en is beschikbaar "in bijna heel Nederland".  Eerder deze week opende Coolblue ook een eigen outletwinkel op Marktplaats.nl. De retailer biedt op de website een kleine duizend producten aan, vooral restpartijen tegen een lagere prijs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.