Coolblue start met bezorging in de avonduren | RetailDetail

Coolblue start met bezorging in de avonduren

Coolblue start met bezorging in de avonduren

Coolblue start in mei met de mogelijkheid om bestellingen te laten bezorgen in de avonduren. De Nederlandse retailer is daarmee naar eigen zeggen de eerste webwinkel in Nederland die deze dienst aanbiedt.

"Niets zo vervelend als wachten"

De pakketten worden ‘s avonds op dinsdag- en donderdagavond tussen zes uur en half tien bezorgd, wanneer de aankoop uiterlijk de dag ervoor is gedaan. Met de verruimde bezorgtijden wil het bedrijf voorkomen dat klanten een niet-thuis-briefje van de postbode aantreffen.

 

“Niets is zo vervelend als wachten op je pakketje,” zegt oprichter en directeur Pieter Zwart van Coolblue. Hij verwacht dat elke week duizenden klanten deze gratis optie zullen aanklikken in één van de 157 webshops.

 

De Nederlandse webwinkel maakte in januari al bekend deze mogelijkheid te willen aanbieden in samenwerking met PostNL. Voor de dienst worden geen extra kosten berekend en is beschikbaar "in bijna heel Nederland".  Eerder deze week opende Coolblue ook een eigen outletwinkel op Marktplaats.nl. De retailer biedt op de website een kleine duizend producten aan, vooral restpartijen tegen een lagere prijs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.