Coolblue stelt hoofdkantoor open via Google Street View | RetailDetail

Coolblue stelt hoofdkantoor open via Google Street View

Coolblue stelt hoofdkantoor open via Google Street View

De Nederlandse webwinkelgroep Coolblue heeft een aparte interactieve stap genomen: klanten kunnen via Google Street View een virtuele rondtocht maken door het hoofdkantoor van de onderneming in Rotterdam.

Extra tool in zoektocht naar nieuwe werknemers

Een ploeg van Google is twee weken geleden op bezoek geweest op het hoofdkantoor van Coolblue. De foto's zijn vervolgens opgenomen binnen Streetview, waardoor klanten en andere belangstellenden rond kunnen kijken op het hoofdkantoor. Daarenboven kunnen eventuele werknemers vast kunnen rondkijken of het een leuke nieuwe werkplek is.

 

"Wij geven iedereen graag trots een kijkje in de keuken - in onze eigenzinnige cultuur en dito kantoor", stelt Nick Lenten van Coolblue tegenover Twinkle. "We hebben dit gedaan voor klanten, geïnteresseerden, maar ook voor potentiële Coolblue'ers. Het mag geen geheim zijn: we zoeken er nog een hoop, zeker developers."

 

Coolblue begon ooit met de verkoop van onder meer mp3-spelers, maar nadert inmiddels de grens van driehonderd webwinkels. Dit jaar heeft de onderneming een tweede distributiecentrum geopend in Tilburg. Het bedrijf heeft ook zeven fysieke winkels, waarvan twee in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.