Darty actief op marktplaats Fnac.com

Darty actief op marktplaats Fnac.com

Darty actief op marktplaats Fnac.com

Sinds vrijetijdsketen Fnac elektrospecialist Darty heeft gekocht, is het relatief stil rond de nieuwe combinatie. Maar nu is de eerste commerciële samenwerking tussen beiden een feit: bezoekers van Fnac.com kunnen voortaan online ook producten kopen van Darty.

Meteen 1.200 referenties

Deze zomer kocht Fnac Darty, moederbedrijf van het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC. Of en, zo ja, hoe de samenwerking precies vorm zal krijgen op de winkelvloer, is vooralsnog niet duidelijk. Online is nu wel al een eerste stap(je) gezet.

 

De Franse consument kan sinds kort namelijk een selectie van zo’n 1.200 referenties uit het Darty-gamma (hoofdzakelijk klein en groot huishoudelektro) kopen via de marktplaats van Fnac.com. “Bij aankoop van die producten via de webshop Fnac.com genieten de klanten dezelfde diensten als die welke Darty in zijn eigen webshop en zijn eigen winkels aanbiedt.” Het gaat dan onder meer om de ook in Frankrijk populaire “Akte van Vertrouwen”.

 

Eenrichtingsverkeer

Fnac.com startte in 2009 al met een eigen marktplaats, waar derde partijen hun eigen producten kunnen aanbieden. Volgens de collega’s van ITespresso zijn daar al meer dan 2.000 beroepsverkopers op actief, samen goed voor ruim 23 miljoen referenties.

 

Raar maar waar: terwijl Darty dus zijn opwachting maakt op Fnac.com, is er van de omgekeerde beweging nog geen spoor te bekennen. Darty heeft in Frankrijk sinds eind 2014 nochtans ook een eigen marktplaats, maar vooralsnog blijft het dus eenrichtingsverkeer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Onverkochte kleding vanaf 2019 verplicht gerecycleerd in Frankrijk

02/05/2018

Vanaf volgend jaar mogen modehuizen in Frankrijk geen kledingoverschotten meer weggooien of vernietigen. Met zijn plannen wil de Franse regering de regels tegen voedselverspilling uitbreiden naar kleding, die dus voortaan gerecycleerd moet worden.

Sociaal akkoord bij Carrefour in Frankrijk

26/04/2018

Terwijl bij Carrefour België bonden en directie deze week een eerste keer rond de tafel hebben gezeten, is er in Frankrijk al een akkoord getekend over het sociaal plan en de vrijwillige vertrekkers.

Gucci groeit bijna 50% dankzij 90’s revival

25/04/2018

De Franse luxegroep Kering heeft er een sterk eerste kwartaal op zitten: de omzet steeg met 36,5%. Vooral Gucci kon profiteren van de jaren negentig-revival bij jongeren: het luxemerk is ‘hot’ bij tieners en zag de omzet liefst 48,7% stijgen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

19/04/2018

De Franse voedingsreus Danone heeft er een beresterk eerste kwartaal op zitten. De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,9%, meteen de sterkste prestatie van de voorbije vijf jaar.