Darty actief op marktplaats Fnac.com

Darty actief op marktplaats Fnac.com

Sinds vrijetijdsketen Fnac elektrospecialist Darty heeft gekocht, is het relatief stil rond de nieuwe combinatie. Maar nu is de eerste commerciële samenwerking tussen beiden een feit: bezoekers van Fnac.com kunnen voortaan online ook producten kopen van Darty.

Meteen 1.200 referenties

Deze zomer kocht Fnac Darty, moederbedrijf van het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC. Of en, zo ja, hoe de samenwerking precies vorm zal krijgen op de winkelvloer, is vooralsnog niet duidelijk. Online is nu wel al een eerste stap(je) gezet.

 

De Franse consument kan sinds kort namelijk een selectie van zo’n 1.200 referenties uit het Darty-gamma (hoofdzakelijk klein en groot huishoudelektro) kopen via de marktplaats van Fnac.com. “Bij aankoop van die producten via de webshop Fnac.com genieten de klanten dezelfde diensten als die welke Darty in zijn eigen webshop en zijn eigen winkels aanbiedt.” Het gaat dan onder meer om de ook in Frankrijk populaire “Akte van Vertrouwen”.

 

Eenrichtingsverkeer

Fnac.com startte in 2009 al met een eigen marktplaats, waar derde partijen hun eigen producten kunnen aanbieden. Volgens de collega’s van ITespresso zijn daar al meer dan 2.000 beroepsverkopers op actief, samen goed voor ruim 23 miljoen referenties.

 

Raar maar waar: terwijl Darty dus zijn opwachting maakt op Fnac.com, is er van de omgekeerde beweging nog geen spoor te bekennen. Darty heeft in Frankrijk sinds eind 2014 nochtans ook een eigen marktplaats, maar vooralsnog blijft het dus eenrichtingsverkeer.