De Online Drogist chat met klanten via WhatsApp | RetailDetail

De Online Drogist chat met klanten via WhatsApp

De Online Drogist chat met klanten via WhatsApp

Klanten kunnen voortaan hun vragen aan De Online Drogist stellen via WhatsApp. Voorlopig blijft de service beperkt tot het beantwoorden van vragen, al zou het bedrijf later graag ook zelf het initiatief nemen.

Jonge klanten

"WhatsApp wordt immens veel gebruikt. Wij willen onze klanten optimale service bieden. Eén plus één maakt twee: WhatsApp mag volgens ons dan ook niet ontbreken als klantcontactkanaal", zegt medeoprichter Joachim de Boer aan Twinkle. Hij verwacht met dit systeem vooral jonge gebruikers te bereiken.

 

Klanten konden al langer op de website chatten met klantendienstmedewerkers. Die zien de nu ook berichten van WhatsApp gewoon verschijnen als chatberichten. "In ons support systeem ziet het er hetzelfde uit", aldus De Boer. "Daar hebben we zelf een connector voor gebouwd. Het is gelukkig niet zo dat er één persoon de hele dag met een speciaal WhatsApp-mobieltje rondloopt."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.