DHL zet pakketkasten voor de deur | RetailDetail

DHL zet pakketkasten voor de deur

DHL zet pakketkasten voor de deur

DHL gaat huishoudens in Duitsland de mogelijkheid geven om pakketkasten voor de deur te zetten, waar het bedrijf dan pakjes kan leveren of ophalen. Ook in andere landen zouden de kasten kunnen komen, mogelijk zelfs dit jaar al in Nederland.

"Grootste uitvinding sinds brievenbus"

Huishoudens krijgen de mogelijkheid om een kast te kopen vanaf 99 euro of er eentje te huren vanaf 1,99 euro per maand. Consumenten die een pakketkast willen, kunnen die ook naar wens aanpassen qua kleur en model. Volgens DHL is de pakketkast de "grootste uitvinding sinds de brievenbus".

 

De pakketkasten hebben volgens aanbieder DHL enkele voordelen voor consumenten die vaak pakketten moeten ontvangen: zo lopen ze niet meer het risico om een pakket te missen en kunnen ze pakketjes gratis laten ophalen voor verzending door DHL. Klanten kunnen ook per SMS een melding krijgen wanneer er een pakket in hun kast ligt.

 

Automaten

Naast deze persoonlijke pakketkasten heeft DHL in Duitsland ook een kleine 3.000 pakketautomaten geplaatst, goed voor een kwart miljoen kluisjes. Die werden in of nabij woonwijken geplaatst en consumenten kunnen er hun pakjes laten afleveren. Volgens DHL heeft negen op de tien Duitsers vandaag al een kluisje op minder dan 10 minuten afstand.

 

Deze automaten zullen binnenkort ook naar Nederland komen, waar ze potentieel stevige concurrentie voor De Buren zullen betekenen. Ook in Spanje wil DHL de onbemande automaten plaatsen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.