Distributiecentrum Hema kan vraag niet aan | RetailDetail

Distributiecentrum Hema kan vraag niet aan

Distributiecentrum Hema kan vraag niet aan

Het distributiecentrum van Hema kan de vraag van de webshop niet aan: op de website wordt dan ook gewaarschuwd voor de extreme drukte, die er voor kan zorgen dat bepaalde pakjes later worden geleverd.

Te laat voor de Sint

Hema houdt dan vooral rekening met pakjes die op tijd voor Sinterklaas bij de klant moeten geleverd worden. De keten laat weten dat het niet kan garanderen dat bestellingen die na 27 november geplaatst zijn nog voor 5 december geleverd worden.

 

Hema lijkt zo slachtoffer te worden van zijn eigen succes. Zo meldt het dat er in de periode van eind november – begin december twee derde meer bezoeken zijn geweest op de website. Het merkt daarbij vooral het succes op van kleine cadeaus tegen kleine prijzen.

 

Elk jaar opnieuw duiken er bij verschillende online verkopers problemen op met het leveren van pakketjes tijdens de feestdagen. Het aantal bestellingen is dan vaak een veelvoud vergeleken met de rest van het jaar, waardoor online retailers meer dan eens met een achterstand te kampen krijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.