Docdata wil V&D-voorraad niet teruggeven aan leveranciers | RetailDetail

Docdata wil V&D-voorraad niet teruggeven aan leveranciers

Docdata wil V&D-voorraad niet teruggeven aan leveranciers

Docdata, dat instaat voor de verdeling van de online bestellingen van klanten op Vd.nl, wil de voorraden die het nog heeft voorlopig niet teruggeven aan de leveranciers, ondanks het feit dat die formeel eigenaar zijn van de goederen.

Docdata ook schuldeiser

Leveranciers die hun goederen in concessie of consignatie aan V&D hebben gegeven, blijven juridisch eigenaar van die producten tot er een effectieve verkoop heeft plaats gevonden. Ze zijn 'eigenaar-leveranciers' en zouden dus ook veel sterker moeten staan na het faillissement dan de gewone leveranciers. Hun producten zijn immers pas eigendom van V&D zodra de levering heeft plaatsgevonden.


Docdata weigert nu echter om de producten terug te overhandigen aan de eigenaar-leveranciers, omdat het zelf ook nog 1,5 miljoen euro tegoed heeft van de failliete warenhuisketen. De online winkel van V&D werd gesloten vlak nadat het uitstel van betaling kreeg en de curatoren willen de producten nu verkopen in de winkels die wel nog open zijn. Ze zijn er ook niet van overtuigd of Docdata wel het recht heeft om de producten achter te houden.


In een brief aan de leveranciers hebben de curatoren laten weten dat ze hebben aangedrongen bij Docdata, maar dat die voorlopig niet wil meewerken. Leveranciers die hun producten toch nog terug willen krijgen, moeten volgens de curatoren zelf onderhandelen met Docdata.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.