Druk verkoopweekend morgen van start met Black Friday | RetailDetail

Druk verkoopweekend morgen van start met Black Friday

Druk verkoopweekend morgen van start met Black Friday

In de Verenigde Staten zijn bijzonder drukke dagen op komst voor retailers. Morgen is het officieel Black Friday, de drukste dag van het jaar met immense kortingen, en maandag volgt ook nog Cyber Monday.

Ook in Nederland

Cyber Monday is misschien minder bekend, maar het is de officiële afsluiter van het grootste koopweekend in de Verenigde Staten. Omdat het traditioneel de drukste dag van het jaar is voor webwinkels, werd het Cyber Monday gedoopt.

 

Ook in Nederland hebben deze dagen hun effect op de verkoop, vooral omdat steeds meer deals niet enkel in de winkels maar ook online te vinden zijn. "Steeds meer winkelketens bieden dit weekend hoge kortingen aan", zegt Iwan Mouton van kortingswebsite ActiePagina.nl, aan Customer Talk.

 

"We zien dat vooral Amerikaanse retailers met een vestiging in Nederland, zoals Apple en Nike, met speciale Black Friday en Cyber Monday aanbiedingen komen. Europese en ook Nederlandse bedrijven haken hier op in."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.