Duitse elektronica-inkoper reBuy van start in Nederland

Duitse elektronica-inkoper reBuy van start in Nederland

Onlangs is het Duitse reBuy van start gegaan in Nederland. Dat koopt online oude elektronica, die het daarna terug klaar maakt voor verdere verkoop. Nederland is het vierde land waar het bedrijf actief wordt, na ook Oostenrijk en Frankrijk.

Opgepoetst, verpakt en opnieuw verkocht

Bezoekers van de site zoeken zelf het apparaat dat ze willen verkopen, waarna ze nog enkele vragen krijgen over de staat van het artikel. Als ze tevreden zijn met de prijs die wordt aangeboden, dan kunnen ze het verzenden na reBuy. Dat kijkt na of alles in orde is, waarna het geld op de rekening van de verkoper wordt gestort.

 

Zodra de producten in handen zijn van reBuy worden ze opgepoetst en verpakt, zodat ze opnieuw verkocht kunnen worden. De voorbije jaren wist reBuy zo 150 miljoen euro omzet te genereren. Het bedrijf zegt zelf dagelijks 100.000 artikelen te verwerken, schrijft Emerce.

 

“reBuy is gebaseerd op een bedrijfsmodel dat groei wenst te verenigen met een bijzondere doelstelling, want het maatschappelijke fenomeen van de wegwerpmaatschappij kunnen we ons, zowel moreel als economisch, niet langer veroorloven”, zegt CEO Lawrence Leuschner over de filosofie achter het bedrijf.