Dynalogic brengt grote pakketten naar consument | RetailDetail

Dynalogic brengt grote pakketten naar consument

Dynalogic brengt grote pakketten naar consument

Pakketjesbezorger Dynalogic heeft met 2XLInHome een nieuwe dienst gelanceerd, waarmee het grote pakketten bij klanten thuis levert, installeert en waarbij het desgewenst het product dat wordt vervangen ook weer meeneemt om te recyclen.

Recycleren

Klanten die 2XLInHome van Dynalogic gebruiken kunnen ook kiezen wanneer hun pakket geleverd wordt. Ze krijgen de levertijd dan tot op dertig minuten doorgegeven, zodat ze weten wanneer ze exact aanwezig moeten zijn. De dienst is vooral in leven geroepen voor zaken als een nieuwe bank, afwasmachines en andere grote apparaten.

 

De verpakking en het vervangen toestel kunnen met de bezorgers worden meegegeven: "Wij leveren oude artikelen namens de opdrachtgever in bij Wecycle", vertelt John Ruijsch van Dynalogic aan Twinkle. "Het verpakkingsmateriaal wordt door ons gerecycled."

 

Twee personen

2XLInHome is een uitbreiding van de huidige dienst van Dynalogic: het leverde en installeerde eerder al grote toestellenzoals  tv's, maar wasmachines en aanverwanten hoorden daar tot nu niet bij. "Voor dit soort leveringen zijn twee personen nodig. We gaan vrij ver in het installeren van producten bij consumenten thuis, maar het moet wel planbaar zijn. Een Pax-kast in elkaar zetten is bijvoorbeeld niet haalbaar. We handelen in overleg met onze opdrachtgever."

 

PostNL heeft met Extra@home een gelijkaardige service, maar biedt - volgens Dynalogic - minder flexibiliteit op vlak van levertijd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.