eBay komt met eigen verpakkingen op de proppen | RetailDetail

eBay komt met eigen verpakkingen op de proppen

eBay komt met eigen verpakkingen op de proppen

Verkopers op eBay kunnen voortaan verpakkingen bestellen in de nieuwe verpakkingswinkel van de veilingsite. Momenteel kunnen ze er dozen, enveloppen en tape vinden, natuurlijk met het logo van eBay.

Op vraag van verkopers

Volgens eBay komen de producten er op vraag van de verkopers zelf. Daarnaast zorgen de verpakkingen er natuurlijk voor dat het merk eBay nog meer zichtbaarheid krijgt en dat er een vorm van uniformiteit ontstaat bij de professionele verkopers op eBay.

 

De veilingsite volgt zo voor een groot stuk het voorbeeld van Amazon, waar producten van derde partijen die op de site verkocht worden ook worden verstuurd in verpakkingen van Amazon. Het grote verschil is wel dat Amazon daar meestal ook echt zelf in staat voor de verzending. Bij eBay is dat niet het geval en wordt de verzending steevast geregeld door de verkopers zelf.

 

In een eerste fase kunnen verkopers in de winkel van eBay terecht voor dozen in tien verschillende maten, enveloppen met een ‘airjacket’ of een ‘polyjacket’ en tape. Later moet het aanbod nog verder uitgebreid worden, naargelang de vraag van de klanten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

"Europese plastictaks voegt weinig toe"

03/05/2018

Ook Europa doet nu zijn duit in het zakje om de plasticberg te verkleinen, al hoopt het met zijn belasting op verpakkingsplastic ook het eigen budget op te krikken. In België kan het voorstel alvast op weinig enthousiasme rekenen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.