eBay koopt supersnelle bezorgdienst Shutl | RetailDetail

eBay koopt supersnelle bezorgdienst Shutl

eBay koopt supersnelle bezorgdienst Shutl

Het Amerikaanse eBay heeft de Britse start-up Shutl gekocht, een bezorgdienst die zijn artikelen meestal binnen het uur bij webshoppers bezorgt. De kans is groot dat de naam nu zal veranderen naar eBay Now, de bezorgservice van eBay die momenteel al bestaat in de Verenigde Staten en waarvan al bekend was dat die binnenkort naar Europa zou komen.

Bezorging achtergebleven bij e-commerce

Shutl werd in 2009 opgericht door Tom Allason, met steun van de voormalige baas van Amazon in Europa, Simon Murdoch. Volgens hen was bezorging een achtergebleven sector in de ontwikkeling van e-commerce, daarom introduceerden ze met 'Shutl Now' een dienst die gegarandeerd binnen de negentig minuten pakjes levert.

 

Naast die dienst bestaat ook 'Shutl Later', waarmee klanten hun pakje ook binnen een bepaalde periode van één uur kunnen laten leveren. Shutl kan dit doen door op het laatste moment gebruik te maken van de restcapaciteit van vervoerders. In Groot-Brittannië kan je al pakjes laten leveren via Shutl van onder andere Argos en Aurora Fashions.

 

Oversteek naar VS eerder afgeblazen

Het was normaal de bedoeling dat Shutl zijn intrede zou doen op de Amerikaanse markt (met hulp van kapitaal van UPS), maar dat plan werd afgeblazen. Mogelijk zit de huidige overname door eBay er voor iets tussen dat de plannen werden gestaakt.

 

eBay lanceerde iets meer dan een jaar geleden de eigen bezorgdienst eBay Now, waarbij eigen koeriers pakjes ophalen en binnen een uur leveren bij de klant. Tegen het einde van volgend jaar moet de dienst beschikbaar zijn in 25 Amerikaanse steden.

 

Vorige maand raakte dan bekend dat eBay Now zijn overstap zou maken Groot-Brittannië. De overname van Shutl zou dan een logische tussenstap zijn. eBay heeft momenteel ook al een samenwerking met Argos lopen, waarbij klanten hun gekochte pakjes kunnen komen ophalen bij vestigingen van de keten. Op zijn eigen blog zegt Shutl dat er momenteel niks verandert en dat de dienst binnenkort ook beschikbaar zal zijn in andere landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.