eBay koopt supersnelle bezorgdienst Shutl

eBay koopt supersnelle bezorgdienst Shutl

Het Amerikaanse eBay heeft de Britse start-up Shutl gekocht, een bezorgdienst die zijn artikelen meestal binnen het uur bij webshoppers bezorgt. De kans is groot dat de naam nu zal veranderen naar eBay Now, de bezorgservice van eBay die momenteel al bestaat in de Verenigde Staten en waarvan al bekend was dat die binnenkort naar Europa zou komen.

Bezorging achtergebleven bij e-commerce

Shutl werd in 2009 opgericht door Tom Allason, met steun van de voormalige baas van Amazon in Europa, Simon Murdoch. Volgens hen was bezorging een achtergebleven sector in de ontwikkeling van e-commerce, daarom introduceerden ze met 'Shutl Now' een dienst die gegarandeerd binnen de negentig minuten pakjes levert.

 

Naast die dienst bestaat ook 'Shutl Later', waarmee klanten hun pakje ook binnen een bepaalde periode van één uur kunnen laten leveren. Shutl kan dit doen door op het laatste moment gebruik te maken van de restcapaciteit van vervoerders. In Groot-Brittannië kan je al pakjes laten leveren via Shutl van onder andere Argos en Aurora Fashions.

 

Oversteek naar VS eerder afgeblazen

Het was normaal de bedoeling dat Shutl zijn intrede zou doen op de Amerikaanse markt (met hulp van kapitaal van UPS), maar dat plan werd afgeblazen. Mogelijk zit de huidige overname door eBay er voor iets tussen dat de plannen werden gestaakt.

 

eBay lanceerde iets meer dan een jaar geleden de eigen bezorgdienst eBay Now, waarbij eigen koeriers pakjes ophalen en binnen een uur leveren bij de klant. Tegen het einde van volgend jaar moet de dienst beschikbaar zijn in 25 Amerikaanse steden.

 

Vorige maand raakte dan bekend dat eBay Now zijn overstap zou maken Groot-Brittannië. De overname van Shutl zou dan een logische tussenstap zijn. eBay heeft momenteel ook al een samenwerking met Argos lopen, waarbij klanten hun gekochte pakjes kunnen komen ophalen bij vestigingen van de keten. Op zijn eigen blog zegt Shutl dat er momenteel niks verandert en dat de dienst binnenkort ook beschikbaar zal zijn in andere landen.

Tags: