eBay koopt supersnelle bezorgdienst Shutl | RetailDetail

eBay koopt supersnelle bezorgdienst Shutl

eBay koopt supersnelle bezorgdienst Shutl

Het Amerikaanse eBay heeft de Britse start-up Shutl gekocht, een bezorgdienst die zijn artikelen meestal binnen het uur bij webshoppers bezorgt. De kans is groot dat de naam nu zal veranderen naar eBay Now, de bezorgservice van eBay die momenteel al bestaat in de Verenigde Staten en waarvan al bekend was dat die binnenkort naar Europa zou komen.

Bezorging achtergebleven bij e-commerce

Shutl werd in 2009 opgericht door Tom Allason, met steun van de voormalige baas van Amazon in Europa, Simon Murdoch. Volgens hen was bezorging een achtergebleven sector in de ontwikkeling van e-commerce, daarom introduceerden ze met 'Shutl Now' een dienst die gegarandeerd binnen de negentig minuten pakjes levert.

 

Naast die dienst bestaat ook 'Shutl Later', waarmee klanten hun pakje ook binnen een bepaalde periode van één uur kunnen laten leveren. Shutl kan dit doen door op het laatste moment gebruik te maken van de restcapaciteit van vervoerders. In Groot-Brittannië kan je al pakjes laten leveren via Shutl van onder andere Argos en Aurora Fashions.

 

Oversteek naar VS eerder afgeblazen

Het was normaal de bedoeling dat Shutl zijn intrede zou doen op de Amerikaanse markt (met hulp van kapitaal van UPS), maar dat plan werd afgeblazen. Mogelijk zit de huidige overname door eBay er voor iets tussen dat de plannen werden gestaakt.

 

eBay lanceerde iets meer dan een jaar geleden de eigen bezorgdienst eBay Now, waarbij eigen koeriers pakjes ophalen en binnen een uur leveren bij de klant. Tegen het einde van volgend jaar moet de dienst beschikbaar zijn in 25 Amerikaanse steden.

 

Vorige maand raakte dan bekend dat eBay Now zijn overstap zou maken Groot-Brittannië. De overname van Shutl zou dan een logische tussenstap zijn. eBay heeft momenteel ook al een samenwerking met Argos lopen, waarbij klanten hun gekochte pakjes kunnen komen ophalen bij vestigingen van de keten. Op zijn eigen blog zegt Shutl dat er momenteel niks verandert en dat de dienst binnenkort ook beschikbaar zal zijn in andere landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.