eBay stelt omzetprognose naar beneden bij

eBay stelt omzetprognose naar beneden bij

Het Amerikaanse e-commerceplatform eBay houdt rekening met teleurstellende resultaten voor het vierde kwartaal en stelt dan ook al de omzetprognose voor dat kwartaal naar beneden bij. De online retailer is bang dat het consumentenvertrouwen is aangetast door de Amerikaanse regeringscrisis, die nu gelukkig wel voorbij is.

Lagere kerstverkopen

Vooral de kerstaankopen zouden kunnen lijden onder de economische onzekerheid en zouden volgens sommige analisten zelfs kunnen terugvallen naar het niveau van 2009. De laatste jaren werden er in de kerstperiode nochtans steevast verkooprecords gebroken.

 

Europa is op dat vlak weliswaar veel stabieler volgens eBay, en ook Rusland zou binnenkort moeten uitgroeien tot een belangrijke markt. eBay ging er onlangs van start met een gelokaliseerde versie van haar diensten.

 

PayPal doet het goed

eBay verwacht nu een omzet van 4,5 tot 4,6 miljard dollar (3,3 tot 3,4 miljard euro) voor het vierde kwartaal. In het derde kwartaal bedroeg de omzet 3,89 miljard dollar (2,85 miljard euro), een stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar. De winst kwam daarbij uit op 689 miljoen dollar (ongeveer 500 miljoen euro).

 

De goede resultaten waren deels te danken aan de goede verkoop bij Stubhub, dat tickets voor verschillende evenementen verkoopt, en ook in grote mate aan PayPal. Dat zag zijn omzet met 19% stijgen tot 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro) en ook het aantal klanten steeg met vijf miljoen in aantal. In totaal werden er voor 43,8 miljard dollar (32 miljard euro) aan transacties gedaan bij PayPal, een stijging van 24,7 procent.

Tags: