Ecommerce Benchmark gelanceerd

Ecommerce Benchmark gelanceerd

De Ecommerce Foundation heeft vorige week de Ecommerce Benchmark internationaal gelanceerd. Met die tool, die gelanceerd werd met medewerking van Thuiswinkel.org, kunnen bedrijven hun online activiteiten vergelijken en indien nodig verbeteren.

"Nieuw managementgebied"

Via de tool kunnen bedrijven 21 indicatoren bekijken. Daarbij wordt de hele 'customer journey' bekeken, net als de interne en externe organisatorische en financiële prestaties. "E-commerce is nog een nieuw managementgebied. Bedrijven maken vaak dezelfde fouten en proberen steeds het wiel opnieuw uit te vinden. Deze benchmark is een perfect voorbeeld van hoe nationale associaties samen voordelen kunnen creëren die bedrijven individueel niet kunnen realiseren", zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org.

 

De gegevens die de bedrijven moeten invullen zijn volledig vertrouwelijk en zullen niet gebruikt worden voor andere doeleinden. Bedrijven kunnen daarom ook beslissen om alles anoniem in te vullen.

 

Naast Nederland zal de benchmark ook beschikbaar zijn in Oostenrijk, Denemarken en Polen, maar zal later ook in andere landen beschikbaar worden gemaakt. Ook buiten Europa is er al interesse voor de tool.

Tags: