Edeka en Aldi plaatsen pakjesautomaat van Amazon | RetailDetail

Edeka en Aldi plaatsen pakjesautomaat van Amazon

Edeka en Aldi plaatsen pakjesautomaat van Amazon
Foto Shutterstock

Het online warenhuis Amazon heeft in Duitsland enkele afhaalautomaten geïnstalleerd op de parking van grootwarenhuisketens Edeka en Aldi. Eerder deed het dat ook al in een aantal tankstations van Shell.

Oplossing voor levering op dag van bestelling

Nu steeds meer consumenten al een levering vragen op de dag van hun bestelling is een vlotte en goedkope distributie belangrijk voor de online retailers. En dus wordt naar concepten als de pakjesautomaat gegrepen, waarbij de online verkoper op vlot bereikbare plaatsen bestellingen in een automaat stopt en de bestemmeling die er volgens uithaalt op het moment dat hem het beste past.

 

In de VS startte Amazon met de afhaalmogelijkheid in automaten al in 2011, die bij een aantal winkels van 7-Eleven werden geplaatst. In Duitsland werden de eerste tests met pakjesautomaten in 2016 opgezet: in een tiental tankstations van Shell in de omgeving van München wordt sindsdien gekeken of er voldoende interesse voor het project bestaat en consumenten een tankbeurt combineren met het oppikken van hun bestelling. Bij succes wordt het systeem naar heel Duitsland uitgerold.

 

Ook bij warenhuizen

Nu worden opmerkelijk genoeg ook twee warenhuisgroepen bij testen met de pakjesautomaat betrokken. Bij Edeka staan er in Berlijn al een viertal opgesteld op de parking, en ook Aldi Süd heeft er intussen enkele op zijn parkings geïnstalleerd. Voorlopig gebeurde dat laatste alleen in de buurt van Augsburg. Een uitbreiding naar München en andere locaties wordt niettemin overwogen, verklaarde woordvoerder Tobias Neuhaus in een gesprek met Supermarktblog.com.

 

Voor Aldi zijn pakjesautomaten van derden overigens geen nieuw gegeven: al sinds 2008 staan dergelijke packstations van DHL op de parking van de Duitse Aldi-winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.