Eerste dronelevering door Amazon is een feit

Eerste dronelevering door Amazon is een feit
Shutterstock

Amazon heeft in het Verenigd Koninkrijk voor het eerst een pakje bij een klant afgeleverd met de hulp van een drone. Binnen enkele maanden wil Amazon testvluchten uitvoeren naar tientallen klanten.

Maximaal 2,5 kilo vracht

Het Amerikaanse Amazon kondigde in 2013 al aan dat het plannen had om met drones leveringen uit te voeren om minder afhankelijk te worden van bezorgers en sneller te kunnen leveren. In de buurt van Cambridge heeft het nu ook een klein distributiecentrum, vanwaar het leveringen met een drone uitvoert. De eerste klant kreeg de bestelling al dertien minuten na de aankoop thuisgeleverd, pochte Amazon-baas Jeff Bezos op Twitter.

 

Momenteel krijgt nog maar één klant de drone aan de deur, maar de komende tijd moeten dat tientallen klanten rondom het distributiecentrum worden. De bedoeling van Amazon is om met drones pakjes binnen het halfuur bij klanten te krijgen. Er hangen wel enkele voorwaarden aan vast: zo mag een pakje maximaal 2,5 kilo wegen en spelen ook de weersomstandigheden een belangrijke rol. Daarnaast moeten er een aantal wetgevingen worden aangepast, om de dronevluchten mogelijk te maken.

 

Dat is ook meteen de reden waarom de eerste testvlucht in Engeland werd uitgevoerd: daar hebben de autoriteiten al aangegeven om mee naar oplossingen te zoeken voor mogelijke problemen die opduiken bij het leveren met onbemande drones.