Eerste dronelevering door Amazon is een feit | RetailDetail

Eerste dronelevering door Amazon is een feit

Eerste dronelevering door Amazon is een feit

Amazon heeft in het Verenigd Koninkrijk voor het eerst een pakje bij een klant afgeleverd met de hulp van een drone. Binnen enkele maanden wil Amazon testvluchten uitvoeren naar tientallen klanten.

Maximaal 2,5 kilo vracht

Het Amerikaanse Amazon kondigde in 2013 al aan dat het plannen had om met drones leveringen uit te voeren om minder afhankelijk te worden van bezorgers en sneller te kunnen leveren. In de buurt van Cambridge heeft het nu ook een klein distributiecentrum, vanwaar het leveringen met een drone uitvoert. De eerste klant kreeg de bestelling al dertien minuten na de aankoop thuisgeleverd, pochte Amazon-baas Jeff Bezos op Twitter.

 

Momenteel krijgt nog maar één klant de drone aan de deur, maar de komende tijd moeten dat tientallen klanten rondom het distributiecentrum worden. De bedoeling van Amazon is om met drones pakjes binnen het halfuur bij klanten te krijgen. Er hangen wel enkele voorwaarden aan vast: zo mag een pakje maximaal 2,5 kilo wegen en spelen ook de weersomstandigheden een belangrijke rol. Daarnaast moeten er een aantal wetgevingen worden aangepast, om de dronevluchten mogelijk te maken.

 

Dat is ook meteen de reden waarom de eerste testvlucht in Engeland werd uitgevoerd: daar hebben de autoriteiten al aangegeven om mee naar oplossingen te zoeken voor mogelijke problemen die opduiken bij het leveren met onbemande drones.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Fusiedeal tussen Sainsbury’s en Asda is rond

30/04/2018

Twee dagen nadat geruchten over een mogelijke fusie tussen de Britse warenhuisketens Asda en Sainsbury’s de kop opstaken, volgt nu het nieuws dat de deal rond is. De groep wordt de grootste in het Verenigd Koninkrijk, net voor Tesco.