Eerste The Read Shop met nieuw concept geopend | RetailDetail

Eerste The Read Shop met nieuw concept geopend

Eerste The Read Shop met nieuw concept geopend

In 't Harde is de eerste The Read Shop volgens een nieuw concept geopend. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een, instore kiosk die het volledige assortiment van de webwinkel van de keten beschikbaar stelt.

"Consument van nu"

Volgens Jos Boot, algemeen directeur van moederbedrijf RDC, denken consumenten niet meer in kanalen: "Consumenten maken op grote schaal gebruik van internet en nieuwe media. De moderne consument is mobiel, online en sociaal. Daarom hebben we, gezamenlijk met Valk Software, deze oplossing ontwikkeld die inspeelt op de consument van nu."

 

Naast het toevoegen van de kiosk waarmee klanten ook in de winkel online kunnen kopen, werd ook de aankleding van het filiaal helemaal aangepakt. Henk Haklander, uitbater van The Read Shop in 't Harde, is alvast enthousiast over het nieuwe concept: "Tot nu toe reageren klanten heel positief als we ze op de mogelijkheden wijzen en de Instore Kiosk laten zien. Het is dan ook erg belangrijk dat wij er goed mee omgaan en onze medewerkers op de juiste manier opleiden! We gaan de toekomst positief tegemoet. Ondanks de krimpende boekenmarkt denken we met de nieuwe uitstraling en het gevarieerde aanbod een beter resultaat te genereren."

 

Nog dit jaar wordt het aantal winkels met het nieuwe concept uitgebreid en volgend jaar zullen alle filialen van The Read Shop aangepast worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.