El Corte Inglés online actief in Nederland | RetailDetail

El Corte Inglés online actief in Nederland

El Corte Inglés online actief in Nederland

De Spaanse warenhuisketen El Corte Inglés heeft een webwinkel geopend voor Nederland geopend, tegelijk met een Britse en Ierse versie. Verder wil de keten ook in andere landen online winkels openen.

Promotie van Spaanse goederen

Het bedrijf mikt in de eerste plaats op de toeristen of zakenlui die in Spanje of Portugal een bezoek hebben gebracht aan de fysieke verkooppunten van de keten. De webwinkel moet dan ook uitgroeien tot een marktplaats, waar iedereen in Europa Spaanse goederen kan vinden. Tot nog toe was de online winkel alleen bruikbaar voor consumenten in Spanje en Portugal.

 

Het aanbod voor de Europese consument is dan ook ruim en gaat van mode tot typisch Spaanse voeding. In de online schappen van de keten liggen vandaag meer dan 200 merken. In bijvoorbeeld mode bevat het aanbod zowel eigen merken van de keten als nationale merken, zoals El Ganso en Disgual en internationaal actieve enseignes. De bedoeling is het aanbod geleidelijk aan uit te breiden.

 

In Spanje en Portugal is de webwinkel van El Corte Inglés al langer actief. Daar haalde die tussen maart 2012 en februari 2013 meer dan 137 miljoen bezoekers, dat waren er 11,6% meer dan het jaar voordien. Zowat 3,5 miljoen consumenten hebben zich geregistreerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.