Enorme prijsverschillen tussen webwinkels

Enorme prijsverschillen tussen webwinkels

Nederlandse webwinkels rekenen sterk verschillende prijzen voor identieke producten. Het verschil in prijs bij een aankoop kan oplopen tot bijna honderd procent, zo bijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Consumentenbond roept op tot vergelijken prijzen

De Consumentenbond publiceerde donderdag de resultaten van een onderzoek naar de online prijzen van dik 1800 producten, die het in oktober 2013 heeft uitgevoerd. Het gaat daarbij onder meer om wasmachines, koelkasten, digitale camera's, stofzuigers, televisies, kleine huishoudelijke apparaten en gereedschap.

 

Met de feestdagen in aantocht wordt verwacht dat een groter bedrag dan ooit tevoren online zal worden uitgegeven bij de zoektocht naar cadeaus. Volgens de bond doen consumenten er echter goed aan de prijzen bij verschillende webwinkels goed met elkaar te vergelijken, want de prijsverschillen zijn in alle productgroepen groot.

 

De bond noemt daarbij ook enkele opvallende producten, die allemaal terug te vinden zijn in hun persbericht. De bond stelt tevens dat de namen van de webwinkels niet altijd even betrouwbaar zijn.

Tags: