Enorme prijsverschillen tussen webwinkels | RetailDetail

Enorme prijsverschillen tussen webwinkels

Enorme prijsverschillen tussen webwinkels

Nederlandse webwinkels rekenen sterk verschillende prijzen voor identieke producten. Het verschil in prijs bij een aankoop kan oplopen tot bijna honderd procent, zo bijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Consumentenbond roept op tot vergelijken prijzen

De Consumentenbond publiceerde donderdag de resultaten van een onderzoek naar de online prijzen van dik 1800 producten, die het in oktober 2013 heeft uitgevoerd. Het gaat daarbij onder meer om wasmachines, koelkasten, digitale camera's, stofzuigers, televisies, kleine huishoudelijke apparaten en gereedschap.

 

Met de feestdagen in aantocht wordt verwacht dat een groter bedrag dan ooit tevoren online zal worden uitgegeven bij de zoektocht naar cadeaus. Volgens de bond doen consumenten er echter goed aan de prijzen bij verschillende webwinkels goed met elkaar te vergelijken, want de prijsverschillen zijn in alle productgroepen groot.

 

De bond noemt daarbij ook enkele opvallende producten, die allemaal terug te vinden zijn in hun persbericht. De bond stelt tevens dat de namen van de webwinkels niet altijd even betrouwbaar zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.