Europees keurmerk webwinkels beschikbaar in Nederland | RetailDetail

Europees keurmerk webwinkels beschikbaar in Nederland

Europees keurmerk webwinkels beschikbaar in Nederland

Het internationale keurmerk voor webwinkels EMOTA is sinds deze week ook beschikbaar voor webwinkels in Nederland. Handelaars kunnen het keurmerk aanvragen via Stichting WebwinkelKeur.

Juridische controle

Nederlandse e-tailers kunnen zo naast het Nederlandse keurmerk ook een meer internationaal keurmerk aanvragen. Bij aanvraag van het EMOTA-keurmerk zal een extra juridische controle uitgevoerd worden. De handelaar zal nadien ook een volledig rapport krijgen met keurings- en verbeterpunten om volledig te voldoen aan de Europese regelgeving. Die controle zal ook jaarlijks herhaald worden.

 

"We zijn erg blij met de toetreding van WebwinkelKeur tot het Europese samenwerkingsverband van het EMOTA keurmerk" aldus Susanne Czech, secretaris-generaal van EMOTA. "Stichting WebwinkelKeur zorgt net als ons voor een versterking van het consumentenvertrouwen waarbij de Europese webwinkel markt profiteert."

 

Volgend jaar nog Europees keurmerk

EMOTA heeft momenteel ook al leden in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Finland, Italië, Polen, Rusland, Spanje, Zweden en Zwitserland. Doel van de organisatie is om grensoverschrijdende verkoop te vereenvoudigen.

 

Tot 2012 behoorde Thuiswinkel Waarborg ook tot EMOTA, maar momenteel ontwikkelt het een eigen Europees kenmerk dat het in de loop van volgend jaar wil lanceren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.