Europees keurmerk webwinkels beschikbaar in Nederland

Europees keurmerk webwinkels beschikbaar in Nederland

Het internationale keurmerk voor webwinkels EMOTA is sinds deze week ook beschikbaar voor webwinkels in Nederland. Handelaars kunnen het keurmerk aanvragen via Stichting WebwinkelKeur.

Juridische controle

Nederlandse e-tailers kunnen zo naast het Nederlandse keurmerk ook een meer internationaal keurmerk aanvragen. Bij aanvraag van het EMOTA-keurmerk zal een extra juridische controle uitgevoerd worden. De handelaar zal nadien ook een volledig rapport krijgen met keurings- en verbeterpunten om volledig te voldoen aan de Europese regelgeving. Die controle zal ook jaarlijks herhaald worden.

 

"We zijn erg blij met de toetreding van WebwinkelKeur tot het Europese samenwerkingsverband van het EMOTA keurmerk" aldus Susanne Czech, secretaris-generaal van EMOTA. "Stichting WebwinkelKeur zorgt net als ons voor een versterking van het consumentenvertrouwen waarbij de Europese webwinkel markt profiteert."

 

Volgend jaar nog Europees keurmerk

EMOTA heeft momenteel ook al leden in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Finland, Italië, Polen, Rusland, Spanje, Zweden en Zwitserland. Doel van de organisatie is om grensoverschrijdende verkoop te vereenvoudigen.

 

Tot 2012 behoorde Thuiswinkel Waarborg ook tot EMOTA, maar momenteel ontwikkelt het een eigen Europees kenmerk dat het in de loop van volgend jaar wil lanceren.

Tags: