Europees keurmerk webwinkels beschikbaar in Nederland | RetailDetail

Europees keurmerk webwinkels beschikbaar in Nederland

Europees keurmerk webwinkels beschikbaar in Nederland

Het internationale keurmerk voor webwinkels EMOTA is sinds deze week ook beschikbaar voor webwinkels in Nederland. Handelaars kunnen het keurmerk aanvragen via Stichting WebwinkelKeur.

Juridische controle

Nederlandse e-tailers kunnen zo naast het Nederlandse keurmerk ook een meer internationaal keurmerk aanvragen. Bij aanvraag van het EMOTA-keurmerk zal een extra juridische controle uitgevoerd worden. De handelaar zal nadien ook een volledig rapport krijgen met keurings- en verbeterpunten om volledig te voldoen aan de Europese regelgeving. Die controle zal ook jaarlijks herhaald worden.

 

"We zijn erg blij met de toetreding van WebwinkelKeur tot het Europese samenwerkingsverband van het EMOTA keurmerk" aldus Susanne Czech, secretaris-generaal van EMOTA. "Stichting WebwinkelKeur zorgt net als ons voor een versterking van het consumentenvertrouwen waarbij de Europese webwinkel markt profiteert."

 

Volgend jaar nog Europees keurmerk

EMOTA heeft momenteel ook al leden in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Finland, Italië, Polen, Rusland, Spanje, Zweden en Zwitserland. Doel van de organisatie is om grensoverschrijdende verkoop te vereenvoudigen.

 

Tot 2012 behoorde Thuiswinkel Waarborg ook tot EMOTA, maar momenteel ontwikkelt het een eigen Europees kenmerk dat het in de loop van volgend jaar wil lanceren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.